11 yaş erkek çocuğu

11 yaş erkek çocuğu neler yapabilir?

SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİMİ 11 yaşından itibaren çocukluk dönemi bitip ergenliğe doğru adım attıklarıiçin uysal çocuk yerini huysuz ve geçimsiz çocuğa bırakabilir. Kendine güvenmeme eğilimleri yüksektir, kendilerini incelerler, içe dönük ve utangaç olabilirler. Duygularını nadiren ifade ederler.

11 12 yaş erkek çocuğa nasıl davranmalı?

Aileler 1112 yaşlarında erkek çocuklarını zorla kontrol altında tutmaya çalışmamalıdır. Ayrıca disiplin daha profesyonel yollardan sağlanmalı ve çocuğa karşı görüş birliği olmalıdır. Çocukların bu dönemde uygunsuz arkadaş edindikleri fark edildiği anda karşı çıkılarak yasaklar koyulmamalıdır.

12 yaş sendromu nedir?

Bu dönemde çocuklar bazen bir yetişkin gibi bazen de küçük bir çocukmuş gibi davranırlar. Dönemin en belirgin özelliği çocuklarda görülen bu kararsızlıklardır. Bazen kendilerini çok başarılı bazen çok başarısız bulurlar. Kimi zaman özgüvenleri çok yüksektir, bazen de tamamen diplerdedir.

11 yaş hangi dönem?

Genel olarak doğumdan sonraki ilk 2 yıl bebeklik, 3-6 yaş ilk çocukluk (oyun), ilkokul yıllarını kapsayan 7-11 yaş ikinci çocukluk , 12-18 yaş ergenlik dönemi olarak kabul edilir.

11 yaşındaki çocuğun sorumlulukları nelerdir?

7-12 yaş: Bu yaş döneminde artık okul, çocuğun hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Dolayısıyla sorumlulukların çoğu da okul ile ilgilidir. Ödev yapmak, okul eşyalarına sahip olmak, gerekli materyalleri unutmamak, okul ve sınıf kurallarına uymak vb.

11 yaş neler yapabilir?

· Bu dönemde sayı, uzay, zaman, ağırlık, boyut, hacim kavramları iyice yerleşmeye başlar. · Deyimleri anlamakta güçlük çekebilirler. · Mantıklı ve soyut düşünme yeteneğinde kuvvetli bir ilerleme olmuştur. · Çocuklar birkaç hafta ilerisi için plan yapabilirler.

12 yaşındaki erkek çocuğuna nasıl davranmalı?

  • Ergen çocuğunuza, her şeyden önce onu anladığınızı ve ona değer verdiğinizi hissettirin. …
  • Nasihat almaktan hoşlanmayabileceğini unutmayın. …
  • Arkadaşlarıyla ve kendi geçmişinizle kesinlikle kıyaslamayın. …
  • Onu başkalarının yanında azarlamayın ve küçük düşürmeyin. …
  • Çocuğunuz isteklerinde ölçüsüz olabilir, anlayışlı olun.

Related Post