4735 sayili kamu ihale sözleşmeleri kanunu

4735 sayılı kamu ihale sözleşmeleri kanunu nedir?

4735 sayılı KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNU. Bu Kanunun amacı, Kamu İhale Kanununa göre yapılan ihalelere ilişkin sözleşmelerin düzenlenmesi ve uygulanması ile ilgili esas ve usulleri belirlemektir. sonucunda düzenlenen sözleşmeleri kapsar.

4734 sayılı kamu ihale kanunu nedir?

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Madde 1- Bu Kanunun amacı, kamu hukukuna tâbi olan veya kamunun denetimi altında bulunan veyahut kamu kaynağı kullanan kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları ihalelerde uygulanacak esas ve usulleri belirlemektir.

4735 sayılı kamu ihale kanunu hangi tarihte kabul edildi?

(1) 30/7/2003 tarihli ve 4964 sayılı Kanunun hükmüdür: Geçici Madde 1- 4734 ve 4735 sayılı kanunlarda bu Kanunla yapılan değişikliklerden dolayı yeniden düzenlenmesi gereken standart ihale dokümanı, Tip Sözleşme ve yönetmelikler, bu Kanunun yayımlandığı tarihten itibaren altmış gün içinde Kurum tarafından hazırlanarak …

Kamu ihalelerinde uygulanan sözleşmeler nelerdir?

Kamu İhale Sözleşmesi”; tarafları, İDARE ve ihale uhdesinde kalan İSTEKLİ olmak üzere, kanunda yazılı usul ve şartlarla mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin istekliler arasından seçilecek birisi üzerine bırakıldığını gösteren ve ihale yetkilisinin onayını müteakip sözleşmenin imzalanması ile tamamlanan …

İhale kanunları nelerdir?

Kamu ihalelerinde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu uygulanmaktayken 01.01.2003 tarihinden itibaren ihale hukukuna 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu dahil edilmiştir.

4735 sayılı kamu ihale sözleşmeleri kanunu uyarınca sözleşme türlerine göre fiyat farkı verilebilmesine ilişkin esas ve usulleri tespit etmeye aşağıdakilerden hangisi yetkilidir?

Madde 8- Sözleşme türlerine göre fiyat farkı verilebilmesine ilişkin esas ve usulleri tespite Kamu İhale Kurumunun teklifi üzerine Bakanlar Kurulu yetkilidir.

Kamu ihale kanuna kimler tabi?

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile özel bütçeli idareler, il özel idareleri ve belediyeler ile bunlara bağlı; döner sermayeli kuruluşlar, birlikler (meslekî kuruluş şeklinde faaliyet gösterenler ile bunların üst kuruluşları hariç), tüzel kişiler.

Related Post