Aforizmacı üslup ne demek?

Aforizma, çeşitli konulardaki düşünceleri, kesinlikle bilinmesi gereken kural ve özellikleri birkaç kelime ile öz ve ahenkli olarak anlatan cümle, bir çeşit vecize veya bir slogandır. Sözcüğün kökeni Latince'deki "aphorismus" sözcüğünden gelmektedir. Batı'ya has bir söyleyiş biçimidir.

Aforizmacı nedir?

Aforizma, özgün bir düşünceyi, bir değer yargısını, yaşamla ilgili bir kavrayışı dile getiren, bireysel üslubuyla atasözünden ayrılan, kısa ve vurucu cümle, vecize, özdeyiş demektir. Özlü, çarpıcı, aykırı söze aforizma denir.

Aforizm ne anlama gelir?

Aforizm kelimesi Türkçe'de "vecize, güzel ve özlü söz" anlamına gelir. Fransızca aphorisme "vecize, güzel ve özlü söz" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Eski Yunanca aphorismós αφορισμός z "tanımlama" sözcüğünden alıntıdır.

Aforizmal kisilik ne demek?

Özetle, en önde, en gözde ve tek olmak isterler. Amaçlarına ulaşamadıklarında, hatta en basit engellerle karşılaştıklarında saldırganlaşırlar, öfkelenirler, gerçeklikle ilişkileri kesilip psikoza dahi girebilirler.

Aforizma ne demek TDK?

Hem Fransızca hem de Yunanca kökenli olarak öne çıkan Aforizma kelimesi TDK açısından, 'özdeyiş' ya da 'özlü söz' şeklinde ifade edilmektedir. Detaylı açıklamak gerekirse kim tarafından söylendiği bilinen kısa ve özlü sözler olarak dile getirmek mümkün.

Aforizmalar ne anlatıyor?

Aforizmalar, Franz Kafka'nın veremle boğuştuğu sırada kız kardeşinin evinde geçirdiği sekiz ay boyunca yaşamı, evliliği, düşünceleri, felsefi görüşleri ve pişmanlıkları gibi birçok konuda yazdığı küçük yazılardan oluşan kitabıdır.

Özdeyiş nedir ne anlama gelir?

Özdeyiş, vecize, aforizma ya da özlü söz; düşünce, duygu ya da ilkeleri kısa ve öz bir biçimde anlatan sözlerdir. Kimi zaman motto, kelamıkibar ve ülger olarak da anılırlar. Özdeyişlerin söyleyeni genellikle bellidir; ancak bazı sloganlaşmış özdeyişlerin kim tarafından yaratıldığı bilinmeyebilir.

Filoloji ne demek tir?

Filoloji; dillerin yapısını, tarihsel gelişimini ve birbirleri ile ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır. Eski Yunancada philos (sevgi) ve logos (söz) sözcüklerinin birleşmesi sonucunda ortaya çıkmıştır ve birebir çevirisi "kelime sevgisi"dir. "Betikbilim" olarak da adlandırılmaktadır.

Related Post