Antalya usulü piyaz yapımı

Antalya usülü Piyaz nasıl yapılır?

Antalya Piyazı Nasıl Yapılır

  1. Fasulyeleri akşamdan sabaha tuzlu su içinde bekletiniz; şişsinler. …
  2. Şişmiş fasulyeleri orta ateşte, tuzlu bol suda yaklaşık 20 – 25 dakika ön haşlamaya tâbi tutunuz. …
  3. Fasulyeleri, çatlayıp iyice pişinceye, haşlama suyu çekilir gibi oluncaya kadar haşlayınız ve ılımaya bırakınız.

Piyaz terbiyesi nasıl yapılır?

Tahin, sirke, limon suyu,baharatlar ve rendelenmiş sarımsak ile birlikte robottan geçirin. Boza kıvamından biraz daha ince olması için gerekirse haşlanmış fasulyenin suyundan ilave edin. Sosu kuru fasulyeye ekleyip iyice karıştırın.

Orjinal Piyaz nasıl yapılır?

Piyaz Nasıl Yapılır?

  1. Kuru fasulyeyi haşlayıp süzelim.
  2. Soğanı salataya uygun uzunlamasına ince doğrayalım.
  3. Dilerseniz tuzla ovabilirsiniz.
  4. Taze soğan ve maydanozu da doğrayıp fasulyeye katalım.
  5. Yağ ve limon kırmızı biber gezdirelim.
  6. Yumurtayı ister dilim isterseniz yuvarlak kesip üzerini süsleyin. Afiyet olsun.

Oct 27, 2014

Antalya Piyazinin yanina ne gider?

Köftenin yanı sıra ızgara balık, tavuk ya da et için de iyi bir eşlikçi olacaktır. Eğer sosu fazla gelirse ya da özellikle artırırsanız buzdolabında bir haftaya kadar saklayıp tavuk kalamar ya da parmak tavuk gibi çıtır tavuk yemeklerinin yanına tavukları banmalık dip sos olarak da kullanabilirsiniz.

Antalya usulü piyaz sosu nasıl hazırlanır?

Piyazın sosunu hazırlamak için; tahini derin bir karıştırma kabına alın. Taze sıkılmış limon suyu, elma sirkesi, zeytinyağı, kimyon ve tuz ekleyip karıştırın. Sosu akışkan bir kıvama getirmek için azar azar ılık su ekleyin. Erimiş dondurma kıvamına gelene kadar su ilave etmeyi sürdürün.

Piyazın içinde neler var?

Piyaz İçin Malzemeler :

  • 1 su bardağı kuru fasulye.
  • 1 adet orta boy kuru soğan.
  • 2 dal taze soğan.
  • 1 adet orta boy domates.
  • 4 tutam maydanoz.
  • 1 adet küçük boy limon.
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, sumak.

En güzel piyaz sosu nasıl yapılır?

Piyazın sosunu hazırlamak için; tahini derin bir karıştırma kabına alın. Taze sıkılmış limon suyu, elma sirkesi, zeytinyağı, kimyon ve tuz ekleyip karıştırın. Sosu akışkan bir kıvama getirmek için azar azar ılık su ekleyin. Erimiş dondurma kıvamına gelene kadar su ilave etmeyi sürdürün.

Related Post