Armut tatlısı nasıl yapılır?

Armuttan neler yapabiliriz?

Nedense Hep İkinci Planda Kalan Armutla Yapabileceğinizi Bilmediğiniz 15 Nefis Tarif

  1. Boza Soslu Nohutlu Poşe Armut Tarifi.
  2. Roka ve Armutlu Izgara Pırasa Salatası Tarifi.
  3. Tatlı Acı Kemiksiz Tavuk Kanatları Tarifi.
  4. Kavanozda Yoğurtlu Meyve Salatası Tarifi.
  5. Armutlu Kek Tarifi.
  6. Armutlu Strudel Tarifi.
  7. Bademli Armutlu Tart Tarifi.

Armut tatlısı nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Cevizli Armut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle armutların kabuğu soyulur, ortadan ikiye kesilerek çekirdekleri çıkarılır.
  2. Yayvan bir tencereye dizilir.
  3. Üzerini bir parmak geçecek kadar su konulur.
  4. Şeker, karanfil ve çubuk tarçın da koyularak ocağa alınır.
  5. Armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Armut Yemeği nasıl yapılır?

Armut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Armutlarımızı yıkayalım ve kabuklarını soyalım. …
  2. Sonrasında uygun bir tencerenin içerisine armutlarımızı yan olacak şekilde dizelim.
  3. Üzerine toz şeker, karanfil ve çubuk tarçını yerleştirelim, suyunu ilave ederek orta ateşte pişmeye bırakalım.

Fırında armut tatlısı nasıl yapılır?

Hazırlanışı:

  1. Armutları yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölün. …
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, üzerine armutları dizin.
  3. Ortasında ufak bir havuzu olan yarım armutlarınız oldu. …
  4. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına koyup 35-40 dakika pişirin.

Armut sosu nasıl yapılır?

Armutları ve suyu büyük bir tencereye koyun ve kaynatın. Isı azaltın; kapsamaktadır; ve 20 ila 30 dakika pişirin veya armutlar yumuşak olana kadar sık ​​sık karıştırarak karıştırın. Eklemek istediğiniz limon suyu ve herhangi bir şeker veya tarçın ekleyin. Tencereyi tekrar kaynatın.

Armut ezmesi nasil yapilir?

Armutların kabuklarını soyun ve ortadan önce ikiye sonra da 4 eş parçaya ayırın. Çekirdekli kısımları dikkatlice çıkartın ve kaynatacağınız tencereye yerleştirin. Limon suyunu ilave edin ve armutları ovarak kararmasını önleyin. Şekeri ve karanfilleri ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 1 saat dinlendirin.

Poşe armut tatlısı nasıl yapılır?

Alt kısmını ayakta duracak şekilde az miktarda kesiyoruz ve orta derinlikte bir tencereye yerleştiriyoruz. Armutların üzerine şekeri, karanfili, tarçını, suyu ve hibiskus çayını ekliyoruz. 25 dakika yumuşayana kadar kaynatıyoruz. İsteğe göre süsleyip servise veriyoruz.

Related Post