Banka uzmanı nasıl olunur

Banka uzman yardımcısı olmak için öncelikle 4 yıllık lisans eğitimini bitirmek gerekmektedir. Diğer bankacılık pozisyonlarında olduğu gibi iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları ile bankacılık bölümü mezunlarının uzman yardımcısı olma yolunda şansları yüksektir.

Banka uzmanları ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜKEN YÜKSEK
Banka Uzman Yardımcısı6.11012.080

Banka uzmani ne demek?

Banka uzman yardımcıları, bankaların satış, krediler, pazarlama, dış ticaret ve hukuk müşavirliği gibi departmanlarında görevlendirilmek için yetiştirilen kişilerdir. Bu meslekteki kişiler görevlendirildikleri departmana göre eğitimler alarak alanında uzmanlık unvanı kazanırlar.

BDDK sınavı nasıl oluyor?

Giriş sınavının yazılı aşaması, Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bankacılık ve Hukuk Alanları), BDDK Uzman Yardımcısı (İletişim Alanı) ve BDDK Uzman Yardımcısı kadroları için bir gün, Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı kadrosu için ise iki gün olmak üzere sabah ve öğleden sonra oturumları halinde İstanbul'da …

Ziraat Bankası uzman Yardımcısı Nasıl Olunur?

Bu şartları sağlayan adaylar için iki aşamalı bir alım süreci söz konusudur. Bu aşamalardan ilki Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı, ikincisi ise yazılı sınavda başarılı olan adaylar için gerçekleştirilecek olan sözlü mülakatlardır.

Bir bankacı ne kadar maaş alır?

Gişe görevlisi: bankalarda gişelerde görev yapan bankacıların aldıkları ortalama maaş 4.500 TL ile 5.600 TL arasında değişiklik gösterir. Gişe asistanları: bankalarda asistanı pozisyonunda çalışan bankacıların aldıkları ortalama maaş 4.800 TL ile 5.900 TL arasında değişiklik gösterir.

Devlet bankası çalışanları ne kadar maaş alıyor?

Devlet bankalarında çalışan personellerin ise özel bankalara göre daha yüksek, en az 4.500 TL maaş aldığı bilinmektedir. Ancak özel bankaların bazı zamanlarda kazancın bir kısmını personele prim olarak verdiği ve bu sayede maaşların 5.500 lira seviyelerine geldiği de bilinmektedir.

Banka uzmanı ne iş yapar?

Banka uzman yardımcısı, bankanın pek çok departmanında görevlendirilebilmektedir. Krediler, pazarlama, dış ticaret, portföy yönetimi, stratejik planlama, süreç yönetimi, risk yönetimi gibi bankacılık alanında uzmanlık isteyen departmanlar için banka uzman yardımcılarının sıklıkla istihdamı sağlanmaktadır.

Related Post