Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu kaç üyeden oluşur ve üyelerin görev süresi kaç yıldır?

Kurulun Görevleri Kurul, ayda en az bir defa veya ihtiyaç duyulduğu her zaman Başkanın çağrısı üzerine toplanmaktadır. Kurul üyelerinin görev süreleri 4 yıldır. Görev süresi dolmadan görevinden ayrılan üyenin yerine aynı usule göre seçilen üye, yerine seçildiği üyenin görev süresini tamamlar.

Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu üyeleri kimlerden oluşur?

Kurul; birer üyesi Yargıtay ve Danıştay genel kurullarının kendi kurumları içinden önerecekleri ikişer aday, birer üyesi ceza hukuku, idare hukuku ve anayasa hukuku alanlarında profesör veya doçent unvanına sahip kişiler, bir üyesi Türkiye Barolar Birliğinin baro başkanı seçilme yeterliliğine sahip kişiler içinden …

Bilgi edinme hakkı kaç gün?

Dilekçe, bilgi edinme ile birlikte başka talepleri de içeriyorsa, çoğaltılarak konularına göre hem Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre hem de Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanuna göre işleme konulur. Bu durumlarda başvuru sahibine en geç 15 iş günü içinde bilgi verilir.

Bilgi Edinme Hakkı Kaç yılında?

Bilgi edinme hakkı, 2003 yılında kabul edilmiş olan Bilgi Edinme Hakkı kanununda yer alan cümle Anayasaya taşındı.

17 bilgi Edinme Hakkı kapsamında yaptığımız bir başvuruya cevap verme süresi ne kadardır?

Kurul, bu konudaki kararını otuz iş günü içinde verir. Kurum ve kuruluşlar, Kurulun istediği her türlü bilgi veya belgeyi onbeş iş günü içinde vermekle yükümlüdürler. Kurula itiraz, başvuru sahibinin idarî yargıya başvurma süresini durdurur.

Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu nun sekreterya hizmetlerini kim yürütür?

Bunun nedeni, 4982 sayılı Kanunun 14. maddesi gereğince, Kurulun sekretarya hizmetlerinin Başbakanlık tarafından yerine getirilmesidir. Yeni hükümet sisteminde, 4982 sayılı Kanunun 14. maddesi değişmiş ve sekreterya Adalet Bakanlığına geçmiştir.

BEDK nedir?

4982 sayılı Kanunun 14 üncü maddesi uyarınca, bilgi edinme başvurularıyla ilgili yapılacak itirazlar üzerine 4982 sayılı Kanunda öngörülen sebeplere dayanılarak verilen kararları incelemek ve kurum ve kuruluşlar için bilgi edinme hakkının kullanılmasına ilişkin kararlar vermek üzere Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu ( …

Dilekçeye 30 günde cevap verilmezse ne olur?

2. (Değişik: 10/6/1994-4001/5 md.) Otuz gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İlgililer otuz günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde, konusuna göre Danıştaya, idare ve vergi mahkemelerine dava açabilirler.

Dilekçeye 30 gün içinde cevap verilmezse ne olur?

Değişen Dilekçe Kanunu'na göre devlet kurumları, vatandaştan gelen dilekçeye 30 gün içinde cevap vermek zorunda. Vermezse, kurumlar ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

Related Post