Boşnak böreği hamuru nasıl yoğrulur?

Boşnak böreğinin hamuru nasıl yoğurulur?

Ilık suyu derin bir karıştırma kabına alın. Azar azar eklediğiniz un ve tuz yardımıyla pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamurun üzerine nemli bir mutfak bezi kapatıp 30 dakika kadar oda ısısında dinlendirin.

Boşnak böreğinin püf noktaları nelerdir?

BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI Unu azar azar ekleyip hamur yoğurun. Yumuşak kıvamlı ve pürüzsüz bir hamur elde etmek için bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.Yağlanmış hamur bezelerini, baklava yufkası inceliğinde açmaya özen gösterin.

Ev yapımı börek hamuru nasıl yapılır?

Unu kabın ortasında boşluk bırakacak şekilde dökün. Ardından yumurta, sıvı yağ, sirke, su ve tuz eklenerek hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğrulur. Kıvamı yumuşatmak için su katılaştırmak için de un kullanabilirsiniz. Hamuru yaklaşık yarım saat yoğurduktan sonra 1 saat dinlenmeye bırakmalısınız.

Börek hamurunun içine ne konulur?

Hamur İçin:

  1. 4su bardağıun(kıvama göre daha fazla veya daha az ilave edilebilir.)
  2. 1adetyumurta.
  3. 1adetyumurta akı
  4. 1/2su bardağısüt.
  5. 1/2su bardağıyoğurt.
  6. 1/2su bardağısıvı yağ
  7. 1yemek kaşığısirke.
  8. 1tatlı kaşığıtuz.

Boşnak böreğinin hamuruna ne koyulur?

El Açması Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 + 1\4 su bardağı su.
  2. 4 su bardağı un (yaklaşık)
  3. 1 yemek kaşığı tuz (silme)
  4. 150 gram tereyağı (eritilmiş)
  5. 1 çay bardağı sıvı yağ
  6. Ispanaklı börek harcı (ıspanakla, soğanı hafif kavurarak yaptım. Ocaktan aldıktan sonrada biraz peynir ekledim)

May 5, 2013

Arnavut böreği hamuru nasıl yapılır tarifi?

Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kabımızın içerisine un, tuz ve sirkeyi ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar su ilave ediyoruz. ( …
  2. Daha sonra hamurumuzu güzelce yoğurup hamurumuzu iki eşit parçaya bölüyoruz.
  3. Her iki parçayı da 10'ar eşit bezeye ayırıyoruz.

Boşnak böreği hamuru ne kadar dinlenmeli?

Çünkü boşnak böreğinin güzel olmasının en büyük sırrı çok yoğurulmasıdır. Daha sonra hamurun üzeri temiz bir bezle kapatılır ve 30 dakika boyunca dinlendirilir. Hamur dinlenirken tereyağ eritilir ve içine ayçiçek yağı ile yoğurt konulur.

Related Post