Divriği Ulu Cami Unesco Dünya Miras Listesi ne ne zaman alınmıştır?

Ülkemizdeki 13 UNESCO Dünya Miras Alanından biri olan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası 1985 yılında Dünya Miras Listesine kaydedilmiş olup, 2015 yılı alanın kaydedilişinin 30. Yıldönümüdür.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası UNESCO Dünya Miras Listesi’nde alınma tarihi nedir?

Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası 1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesine alınmıştır.

UNESCO Dünya Miras Listesi ne alınma tarihi?

14.04.1982 tarih ve 2658 sayılı Kanunla katılmamız uygun bulunan bu Sözleşme, 23.05.1982 tarih ve 8/4788 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla onaylanarak, 14.02.1983 tarih ve 17959 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanmıştır.

Divriği Ulu Cami Neden UNESCO’ya alındı?

İslam mimarisinin bu başyapıtı, iki kubbeli türbeye sahip bir cami ve ona bitişik bir şifahaneden oluşmaktadır. Mimari özelliklerinin yanı sıra, sergilediği zengin Anadolu geleneksel taş işçiliği örnekleriyle 1985 yılından itibaren UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer almaktadır.

UNESCO Dünya Miras Listesi ne Alınma Tarihi Sivas?

1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmış olan Sivas Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın muhteşem motifleri… Sanat tarihi, Antik tarih, Arkeoloji.

Divriği Ulu Cami yeri neresidir?

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası (Sivas) Divriği ve civarında en erken yerleşim Hititler Dönemi'ne kadar inmektedir. Yöre, Mengücekoğullarının yönetimi altında olduğu dönemde Ahmet Şah ve eşi Turan Melek tarafından camii ile birlikte 1228-1229 yıllarında yaptırılmıştır.

Divriği Ulu Caminin özellikleri nelerdir?

Ulu Cami, kuzey-güney doğrultusunda dikdörtgen plânlı ve tümüyle kesme taşlarla yapılmış bir yapıdır. Camiye giriş çıkışı sağlayan kuzey, batı ve doğu yönlerde üç ayrı anıt kapı yer almaktadır. İç mekân, sekizgen payeleri birleştiren çift yönlü sivri kemerlerle farklı genişlikte yirmi beş birime ayrılmıştır.

UNESCO Dünya Miras Listesi ne alınma tarihi Liste Sıra No 448?

1987 yılında, 448 sayılı Referans numarası ile Dünya Miras Listesine alınması ICOMOS tarafından tavsiye edilen Nemrut Dağı Tümülüsü, UNESCO Dünya Miras Komitesi'nin Ocak 1988'de yapılan 11. oturumunda kabul edilmiştir.

UNESCO Dünya Miras Listesi ne alınma yeri?

Adıyaman ili Kahta ilçesi sınırları içerisinde bulunan, yüksekliği on metreyi bulan büyüleyici heykelleri, metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle Kommagene Krallığı'nın kutsal alanı olarak nitelendirilen Nemrut Dağı, 1987 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'nde kültürel varlık olarak yerini almıştır.

Related Post