Ebegümeci çiçeği reçeli nasıl yapılır?

Hangi çiçekten reçel olur?

Reçeli yapılan çiçeklere gül, erguvan, hanımeli, lavanta, leylak, yasemin, fulya, nilüfer, mürver, menekşe, akasya, gelincik, ebegümeci, mor salkım örnek verilebilir. Aynı zamanda çeşitli meyvelerin çiçekleri de reçel yapımı için elverişlidir.

Papatya reçeli nasıl yapılır?

Talimatlar

  1. Papatyaları saplarından ayırın. …
  2. Su, şeker ve vanilyayı bir tencerede orta ateşte şeker eriyene kadar pişirin.
  3. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
  4. Rendelenmiş elma ile birlikte papatyaları karışıma ekleyin. 1 saat kadar pişirin.
  5. Limon suyunu da ekleyip karıştırın.

Çiçeğin reçeli nasıl yapılır?

Portakal Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılır?

  1. Çiçeklerin ortalarındaki sarı tohumları çıkarın. …
  2. Yaprakları süzgece alıp suyunu süzdürün. …
  3. Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp şurubu hazırlayın. …
  4. Ocaktan alıp yarım limonun suyunu ilave ederek bir taşım daha kaynatın. …
  5. Dilerseniz, klasik portakal reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.

Sep 18, 2020

Iğde çiçeğinden reçel nasıl yapılır?

Reçel tencerenizin içerisine toz şeker ve suyu koyun. Şeker eriyene kadar karıştırarak şerbetinizi pişirin. 3. Şerbetiniz kıvamını aldıktan sonra içerisine iğde çiçeklerini ilave edin. Maksimum 3-4 dakika daha reçelinizi kaynatın.

Hangi güllerden reçel yapılır?

Gül reçeli sadece kokulu güllerden yapılır bunu unutmayın. Bazı tariflerde reçele burukluk verdiği için gül yapraklarının beyaz kısımları temizleniyor ama ben temizlemiyorum. Bir yaprağın tadına bakın eğer çok acı buruk ise beyaz kısımları temizleyin.

Akasya çiçeğinden reçel olur mu?

Tencerede su ve toz şeker koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatılır. Süzülüp, kurulanmış akasya çiçekleri de eklenir. Ocaktan indirmeye yakın limon suyu da eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır. Ocaktan alınıp, kavanozlara paylaştırılır.

Katırtırnağı reçeli nasıl yapılır?

Önce, elma suyu için 3 elmayı soyup doğrayın çekirdekleriyle beraber 2 dolu bardak suyla pişirin. Piştikten sonra elmalarını ayırıp sadece suyunu alıp 2,5 su bardağı toz şekerle ateşe koyun.Şerbet haline gelince ayıkladığınız katırtırnağı yapraklarını da üzerine bıraktın. Şerbetin içinde şeffaflaşıncaya kadar pişirin.

Related Post