Emzirirken göğsüm kanıyor

Anne sütü içinde kan sıklıkla meme ucu çatlakları nedeniyle olur. Bunun dışında sütün artışı ile gelişen süt kanallarındaki gerginlik, emzirme sırasında negatif basınç nedeniyle meme içindeki kılcal damarların çatlaması da kanamaya neden olur. Bu tür kanamalar genellikle emzirmenin ilk haftalarında ortaya çıkar.

Gogusten kan gelir mi?

Meme süt kanallarında iltihaplanma; memeden kan gelmesine sebep olabilmektedir. Meme süt kanallarında meydana gelen herhangi bir iltihaplanma durumu beraberinde kanlı bir meme akıntısını getirebilmektedir. Meme süt kanallarında oluşan bu iltihaplanmalar, genellikle hamile ve çocuk emzirmiş kişilerde ortaya çıkmaktadır.

Meme ucu kanarsa ne olur?

Memeden gelen kan sorunu bazen süt kanallarının içinde yeni gelişmeye başlayan meme kanserinin ilk belirtisi olabilir. Bu nedenle meme ucu akıntıları kesinlikle hafife alınmamalı mutlaka nedeni tam belirlenene kadar gerekli tetkikler yaptırılmalıdır.

Sertleşen memeye ne iyi gelir?

Sıcak bir duş sayesinde büyük bir rahatlık sağlanabilir, göğüs bölgesine uygun masajlar uygulanabilir. Böylelikle süt kanallarındaki tıkanıklıklar yavaşça gevşeyerek açılır.

Emziren annenin göğsündeki yara nasıl geçer?

Zeytinyağı, emmekten hasar görmüş meme uçlarını hızlıca iyileştirir. Her emzirme sonrasında birkaç damla zeytinyağını yaralı meme ucuna sürmeniz önerilir. Zeytinyağındaki onarıcı maddeler, meme ucunun iyileşmesine yardım edecektir. Bebeğiniz huzurla emerken siz de acı çekmekten kurtulabilirsiniz.

Göğüs ucundan kan gelmesi hangi doktora gidilir?

Meme hastalıkları ve tedavisi konusunda eğitimi olan doktorlar genel cerrahi uzmanlarıdır. Memenin klinik muayenesi için, genel cerrahi uzmanına, daha ideal olarak, genel cerrahlar içinden meme hastalıkları ve cerrahisi konusunda uzmanlaşmış bir meme cerrahına gitmek en uygun olanıdır.

Kan gelen memeden emzirilir mi?

Çünkü anne sütü içerisinde kan olması bebeğinize zarar vermez ve emzirmenize de engel değildir.

Kanayan göğüs ucu emzirilir mi?

Ayrıca bu kan bebeğime zarar verir mi diye düşünebilirsiniz. Aslında emzirmenin ilk günlerinde süte kan karışması sık karşılaşılan bir durumdur. Ama endişe etmenize gerek yoktur. Çünkü anne sütü içerisinde kan olması bebeğinize zarar vermez ve emzirmenize de engel değildir.

Meme ucu doğumdan sonra çıkar mı?

Daha sonra da bebeğin sık sık emmesi ile annenin meme uçları dışarı doğru iyice çıkar. Sonuçta hiç bir sıkıntı yaşanmadan emzirme devam edebilir. Fakat anne sütünün 2-3 gün içinde artması ( süt inmesi) ve memelerin aşırı dolması nedeniyle bebeğin memeyi yakalaması zaman içinde tekrar zorlaşabilir.

Göğsüm taş gibi oldu ne yapmalıyım?

Eşzamanlı olarak, meme kompresyonunu kullanın veya bebek beslenirken doğrudan topak üzerine ılık kompres uygulayın. 3. Sıcak bir duş alın: Etkilenen göğsünüzü sıcak bir duşun altındayken masaj yapın veya etkilenen göğsünüzü ılık suya yaslayarak masaj yapın.

Memede kalan süt nasıl boşaltılır?

Memeleri elle sağarak boşaltma süresi yaklaşık 20-30 dakikadır. Sıcak ve ıslak havlu, sıcak duş alma, öne doğru eğilerek memeleri hafifçe sallama süt akımını kolaylaştırır. Öne doğru eğilmek memenin alt bölgelerinin de boşalmasını sağlar. Süt sağma pompa ile de yapılabilir.

Related Post