Erikten yapılan yemekler

Erik Marmelatından neler yapılır?

Erik marmelatı nerelerde kullanılır?

  • Erik marmelatını tart yapımında kullanabilirsiniz. Erikli tart tarifine buradan göz atabilirsiniz.
  • Kurabiyelerinize dolgu olarak kullanabilirsiniz.
  • Erik marmelatını sütlü tatlıları süslemede rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Aug 22, 2014

Mürdüm erik hoşafı nasıl yapılır?

Mürdüm Eriği Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Erikleri ikiye ayırıp, çekirdeklerini çıkarıyoruz ve küp küp doğruyoruz.
  2. Şekeri, karanfili, tarçını ve erikleri tencereye alıp, suyu ilave edip ocağa alıyoruz ve 10 dakika kaynatıyoruz. …
  3. Komposto kaynadıktan sonra ocaktan alıp, soğuk servis ediyoruz.

Jul 10, 2014

Mürdüm eriği nerelerde kullanılır?

Taze olarak yenilmesinin yanı sıra pasta, kek, dondurma, marmelat ve şurup hazırlanarak da değerlendirilir bu mayhoş meyve. Kurutulup, kışın meyve kurusu olarak da tüketilen mürdüm eriği, özellikle İsviçre'de geniş kullanım bulur.

Mürdüm eriği derin dondurucuda nasıl saklanır?

Öncelikle eriklerimizi güzelce yıkayıp kuruluyoruz. Daha sonra tam ortalarından dairesel bir şekilde bıçakla çizerek eriği ikiye bölüp çekirdeğini çıkarıyoruz. Dilediğimiz gibi bölüp poşetlere dolduruyoruz. Dilediğiniz zaman nasıl değerlendirmek isterseniz eriklerinizi dondurucudan çıkarıp değerlendirebilirsiniz.

Erik marmelatı kaç dakika kaynatılır?

Erik Marmelatı Püf Noktaları Erikler 30 dakika kaynatıldıktan sonra sıcak iken süzgeçten geçirilir. Tencereye tekrar alınır ve üzerine şeker eklenerek kısık ateşte kapağı açık şekilde yarım saat kaynatılır. Katı yağ eklenip 10 dakika kaynatılıp limon suyu eklenir o şekilde de 10 dakika kaynatılır.

Doğal erik marmelatı nasıl yapılır?

Eriklerimizin çekirdeklerini ayıklayıp tenceremize alıyoruz ,blender den geçirip kaynamaya bırakıyoruz, bir kaç taşım kaynadıktan sonra tekrar blenderden geçiriyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 10 dakika daha kaynaması yeterli olacak, sıcak şekilde kavanozlara doldurup kapatıyoruz.

Dondurulmuş erik hoşafı nasıl yapılır?

Donmuş Erikten Erik Kompostosu Ve Erik Suyu ( ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yazdan dondurucuya attığım erikleri çıkarttım. …
  2. Üzerine şeker, limon tuzu ve suyu katıp ocağın üzerine bırakıp kaynatın yaklaşık 30 dakika kaynaması yeterli .
  3. Ocaktan alıp oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın soğumaya bırakın.

Related Post