Ev yapımı tulumba tatlısı nasıl yapılır?

Hamurumuz için bir tencerenin içerisine su, tereyağı, şeker ve bir fiske tuz ekleyip tenceremizi ocağımıza alıyoruz. Su kaynamaya başladıktan sonra içerisine unu ekleyip tahta bir kaşık yardımı ile hamurumuzu sürekli karıştırarak 3-4 dakika daha pişirip ocağımızı kapatıp hamurumuzu soğumaya bırakıyoruz.Apr 12, 2015

Ev tipi tulumba tatlısı nasıl yapılır?

Tulumba tatlısı için öncellikle tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın. Ardından 5-6 damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın. Bir tencereye tereyağı ve suyu koyup tencerenin altını açın, yağ eridiğinde unu içine eleyerek ilave edin. Şeker ve tuzu da ilave edip karıştırın ve ortalama 10 dakika pişirin.

Tulumba tatlı hamuru nasıl yapılır?

Bir tencerede su, toz şeker, tuz ve tereyağını karıştırıp kaynatın. Üzerine unu ilave edip sürekli olarak karıştırın ve toparlanan sert ve yapışkan bir hamur elde edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilınan hamura tek tek yumurtaları kırın ve karıştırarak hamura yedirin.

Tulumba tatlısının hamuruna ne koyulur?

Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  1. 2 su bardağı su.
  2. 2,5 su bardağı un.
  3. 1 yemek kaşığı tereyağı
  4. 1 çay kaşığı toz şeker.
  5. Yarım çay kaşığı tuz.
  6. 3 adet yumurta.
  7. 3 yemek kaşığı irmik.
  8. 1 yemek kaşığı limon suyu.

May 24, 2015

Tulumba tatlısının püf noktası nedir?

Tulumba tatlısının püf noktası yumurtasını hamuru biraz beklettikten sonra koymaktır. Tulumba tatlısının püf noktalarından bir diğeri ise şerbetin tamamen soğumasıdır. Tamamen soğumadan kızarmış hamurları şerbete atmanız durumunda ortaya daha yumuşak ve hamurumsu bir tulumba tatlısı ortaya çıkacaktır.

Osmanlı Tulumbasi nasıl yapılır?

Önce su ve yağ kaynatılır, ardından yağlı suya un eklenir. Unun ardından en önemli faktör ise yumurtalardır. Yumurtanın diğer malzemelerle iyice kaynaşması gerekir. Bu nedenle yumurtaları teker teker eklemeyi ve bu esnada hamuru elinizden geldiğince hızlı karıştırmayı unutmayın.

Halka tatlısı nasıl yapılır malzemeleri?

Yapımı için malzemeler

  1. Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  2. 2 su bardağı su.
  3. 1 tutam tuz.
  4. 2 su bardağı un.
  5. 4 adet yumurta.
  6. 1 yemek kaşığı irmik.
  7. 1 yemek kaşığı nişasta.
  8. Yarım çay kaşığı kabartma tozu.

Jan 22, 2021

Pastane usulü tulumba tatlısı nasıl yapılır?

Tulumba Tatlısı (Pastahane Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. …
  2. Hamuru için sırasıyla; tereyağ, su, şeker ve tuzu tencereye alalım. …
  3. Ilıyan hamura tek tek yumurtaları kıralım. …
  4. Geniş bir tavaya bolca sıvı yağ dökelim. …
  5. 2. defa kızartmak için sıvı yağımızı tekrar soğutuyoruz.

Dec 21, 2019

Tulumba tatlısı hangi undan yapılır?

3 adet yumurta. 2 yemek kaşığı irmik. 1 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu.

Related Post