Hakkımda verilen mahkeme kararını nasıl öğrenebilirim?

E devletten mahkeme kararını nasıl öğrenebilirim?

Adınıza açılmış mahkemenin dava dosyasına ait detaylar UYAP Vatandaş portalından detaylı şekilde öğrenilir. Dosya numarasından davanın açılış tarihine, dava türünden duruşma gününe ve saatine kadar öğrenilir. Eğer dosya durumu kararı çıkmış ise karar sonucu da öğrenilir.

Gerekçeli karar Uyapta görünür mü?

Hakkınızda verilen gerekçeli kararı UYAP'ta sorgulayabilirsiniz. Bildiğiniz gibi gerekçeli kararın ne olduğunu önceki makalelerimizde anlatmıştık. Hakkınızda verilen bir hükmün gerekçesinin yazıldığı gerekçeli karar, hükmün verildiği son duruşmadan belli bir süre sonra yazılarak tarafınıza tebliğ edilir.

Gerekçeli karar e devlette görünür mu?

Mahkeme kararı sonucu sorgulama; edevlet sisteminde sadece edevlet şifresi ile giriş yaparak görülebilmektedir. Gelişen teknoloji ile beraber mahkemeler ile ilgili işlemlerin ve sorgulamaların daha hızlı yapılabilmesi adına edevlet sisteminden bu işlemin yapılabilmesi mümkün olmaktadır.

Dava Dosyalarimi nasil ogrenirim?

Bununla şifrenizi internet üzerinden güncellemeniz gerekiyor. Adalet bakanlığı dava dosyası sorgulamak için e-devlete giriş yapın. Sonrasında https://www.turkiye.gov.tr/davalarim sayfasına ulaşın….Bunlar ise;

  1. Bireysel başvuru sorgulama.
  2. Adli sicil kaydı doğrulama.
  3. Adli sicil kaydı sorgulama.

Sonuçlanan davayı nasıl öğrenebilirim?

UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Mahkemeden aldığım cezayı nasıl öğrenebilirim?

https://www.turkiye.gov.tr/davalarim sorgu ekranından adınıza açılmış veya açtığınız davalar, bu davaların yayınlanan sonuçları üzerinden var olan mahkemelerinizin bilgilerini öğrenebilir ve dosya takibi yapabilirsiniz. Dosya no ile sorgulama ve mahkeme gününü öğrenmek gibi işlemler de bu ekrandan gerçekleştirilebilir.

Gerekçeli kararı nereden görebilirim?

4 Gerekçeli Karar Nasıl Öğrenilir?…Sorusuna çözüm arayanlar için takip edilmesi gereken yollar şu şekildedir:

  1. Dilekçe verilerek ilgili kurumlara başvuru yapılması
  2. UYAP bilgi bankasından sorgulama yapılması ve bilgi alınması
  3. www.turkiye,gov.tr adresi ya da E-Devlet Sisteminden sorgulama işlemlerinin yapılması

Gerekçeli karar UYAP a ne zaman düşer?

Ceza mahkemelerinde görülen davalarda, hükmün verildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde gerekçeli kararın hazırlanması gerekir. Hukuk mahkemelerinin görev alanına giren davalarda ise gerekçeli kararın hazırlanma süresi bir aydır. İdare ile vergi mahkemelerinde de yine bu süre bir ay olarak belirlenmiştir.

Related Post