Hamilelik depresyonu tedavisi

Hamilelikte depresyondan kurtulmak için ne yapmalı?

Hamilelik depresyonunun geçebilmesi için en etkili yöntem psikoterapidir. Depresyon şikayetlerinde anne adayları gerekli tetkiklerden geçtikten sonra depresyon tanısı konur. Bunun ardından çoğunlukla psikoterapiye başlanır.

Hamilelik depresyonu ne zaman biter?

HAMİLELİK DEPRESYONU NE KADAR SÜRER? Hormonal değişimler genellikle 2. Ve 3. Trimestere kadar devam edebilir, bu sebeple ağlama, huysuzluk, eleştiri kaldırmama gibi ruh halleri gözlemlenir.

Hamilelikte iç sıkıntısı olur mu?

Psikolojik olarak hazır olmak yaşanan kaygıları minimuma indirir. Ayrıca gün içerisinde sıkıntı, huzursuzluk, nefes alma zorluğu gibi mevcut fizyolojik değişimlerin arttırdığı ruhsal sıkıntı hali görülebilir. Anksiyete bozuklukları adı altında toplanan durumlar depresyondan sonra ikinci sıklıkta görülür.

Hamileyken depresyon Gecıren anne bebeğe zarar verir mi?

Depresyon Yaşayan Annenin Bebeği Daha Huysuz Olabilir Tedavi edilmemiş depresyon, zayıf beslenme, alkol ve sigara tüketimine yönelme, intihar davranışı gibi durumlara yol açarak; erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebekte gelişimsel problemlere neden olabilir.

Hamilelikte insan neden mutsuz olur?

Hamilelikte mutsuz, zayıf, yorgun ve umutsuz hissetmenizin sorumlusu yüksek seviyelerdeki progesteron ve östrojen hormonlarıdır. Gebelikte annelik hissini yaşamaya başlayabilir ve hormonal değişiklikleri kontrol altına almakta zorlanabilirsiniz.

Hamilelikte mutsuzluk bebeği etkiler mi?

Hormon dengesizlikleri nedeniyle ruhsal durumu bozulan anne adaylarının bir de diğer stres ve depresyon sebeplerine maruz kalması erken doğuma neden olabilmekte ve anne karnındaki bebeğe dolaylı yollardan zarar verebilmekte.

Gebelikte sinir krizi geçirdim bebeğime bişey olur mu?

Anne adayının stresli bir yaşam sürmesi ve sinir krizleriyle boğuşması bebeğin gelişiminde aksaklıklar olmasına yol açabiliyor. Yapılan araştırmalara göre annenin stresi plasentayı aşarak bebekle buluşuyor, geçirilen kriz ve yaşanan stres, bebeğin nörogelişimini etkiliyor.

Related Post