Havuç ve kabak mezesi

Kabak ve havuç ile ne yapılır?

Yıkayıp kabuklarını soyduğunuz kabak ve havuçları rendeleyip sıvı yağ ile suyunu verip çekene kadar pişirin. Ardından yoğurt ve mayonezi karıştırıp soğuyan havuç kabak karışımına ekleyin. Üzerini dereotu veya maydanoz ile süsleyin. Dilerseniz üzerine pul biberli sos yaparak ta servis yapabilirsiniz.

Havuç Kabak Nasıl Yapılır?

2 adet orta boy kabağın kabuklarını soyup, küpler halinde doğrayın. 3 adet küçük boy havucu halkalar halinde kesin. 1 adet orta boy soğanı ve 2 diş sarımsağı ince ince doğrayın. Geniş bir tencere içine doğranmış soğan ve sarımsakları koyun. Üzerine 5 yemek kaşığı zeytinyağı döküp, 2 dakika kadar kavurun.

Kabak mezesi nasıl yapılır?

Cevizli Kabak Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları yıkayın ve kabuklarını soymadan rendeleyin. …
  2. Kabaklar kavrulurken bir kaseye yoğurdu alın. …
  3. Mayonezi ve tuzu da ekledikten sonra, cevizleri bir bıçak yardımıyla ufalayın ve içine ekleyin.Kavrulmuş kabaklarla yoğurtlu karışımı karıştırın ve bir servis tabağına alın.

Kabaktan ne meze yapılır?

Kabağın Lezzetini Sofranıza En Pratik Şekilde Taşımanızı Sağlayacak 10 Farklı Meze Tarifi

  • Pesto Soslu Kabak Dilimleri Tarifi.
  • Kabak Kızartması Tarifi.
  • Füme Somonlu Kabak Ruloları Tarifi.
  • Kabak Flan Tarifi.
  • Hellim Peynirli Kabak Köftesi.
  • Dereotlu Kabak Tarator Tarifi.
  • Kabak Spagetti Tarifi.

Apr 11, 2019

Kabak havuç tarator nasıl yapılır?

Kabak ve Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabak ve havucu rendeleyip, 1-2 dakika zeytinyağında soteleyin.
  2. Ayrı bir kapta; yoğurt, mayonez ve sarımsağı dövüp karıştırın.
  3. Soğuyan sebzelere tuz ve yoğurdu ekleyip, karıştırın.
  4. Üzerini dereotu ile süsleyin.

Apr 5, 2015

Kabak mı önce pişer havuç mu?

Her sebzenin pişme süresi farklıdır. Dolayısı ile farklı sebzelerden oluşan bir yemeğin malzemelerini pişme sırasına göre tencereye atmalısınız. Örneğin; önce havuç, sonra kabak eklemek doğru pişirme sırasına örnektir.

Kabak yemeğinde havuç olur mu?

Kabaklar eklenir 3 4 dakika da bu şekilde kavurduktan sonra üzeri bir parmak geçene kadar su ilave edilir. Tuz ,karabiber, kırmızı pul biber de eklenip ocak en kısık ateşte olacak şekilde pişirilir. Havuçlar yumuşadığında pirinç ilave edilir . On dakika da bu şekilde pişirilir.

Related Post