Hayvan desteği başvurusu

Hayvancılık desteği için nereye başvurulur?

Başvurular Nereye Yapılmaktadır: GAP, DAP, KOP ve DOKAP kapsamındaki 41 ilde, inşaat yatırımları için doğrudan İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine, damızlık erkek materyal alımları için ise İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurular yapılmaktadır.

Devlet hayvan veriyor mu?

Hibe Desteği Şartları: Büyükbaş en az 10-en fazla 50 baş anaç hayvan kapasiteli veya koyun ve keçi olarak en az 100 en çok 200 hayvan kapasiteli; Sıfırdan ahır yapımı veya tadilatı, … Gerekli makinelerin alımı için devlet tarafından hibe desteği sağlanmaktadır. Devlet bu kapsamda çıkan masrafları P oranında üstleniyor.

Devlet destekli hayvancılık kredisi nasıl alınır?

Hayvancılık kredisi alabilmek için şu şartların sağlanması gerekir:

  1. Çiftçi Kayıt Belgesi'nin çıkarılmış olması
  2. Başvuru sahibinin işletme belgesi olması
  3. İpotek verilebilecek tarla, ev, arsa veya canlı hayvan gibi ipotek değeri olan mala sahip olunması ya da sahip olan bir yakının bulunması
  4. Kredi notunun yeterli olması

Hibe almak için ne yapılmalı?

Devlet hibe (teşvik) kredisi almak için hibe kredi veren devlet kurumlarına başvuruda bulunulması gerekmektedir. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, KOSGEB, kamu bankaları gibi kurumlardan hibe kredi alınabilmektedir. Hibe kredi başvurusu yapılabilmesi için 18 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir.

Genç Çiftçi Projesi 2022 başvurusu ne zaman?

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi 2021-2022 başvuru dönemi başlamıştır. Son başvuru tarihi Ekonomik Yatırımlar için 21/01/2022, Kırsal Altyapı için 17/12/2021'dir.

2021 hibe Destekleri Nelerdir?

Tarım ve hayvancılık hibe destekleri 2021 nelerdir?

  • Buzağı destekleri.
  • Malak desteklemesi.
  • Dişi manda desteklemesi.
  • Islah amaçlı süt içerik analiz desteklemesi.
  • Anaç koyun ve keçi desteklemesi.
  • Küçükbaş soy kütüğü desteklemesi.
  • Sürü büyütme ve yenileme desteği.
  • Arılı kovan desteklemesi.

Devlet koyun veriyor mu?

Kişilerin şartlarının ilgili mevzuata uyması halinde 15 yaş ve üzeri olan dişiler için devlet tarafından hayvan başına 25 TL destek ödemesi yapılmaktadır. … Hayvan ırkına, cinsine ve bakımına göre kazanç değişmekle birlikte 100 koyunda hayvan başına yaklaşık 1.500 TL'den 150 bin TL kazanç elde etmek mümkündür.

Related Post