Hayvanlara çip takma

2022 itibarıyla evcil hayvanlara mikroçip takmak zorunlu hale geliyor. Mikroçipler sayesinde hayvanların tüm bilgilerine ulaşılabiliyor. Sahipleri köpekleri için bu yılın sonu kediler için ise 2022'nin sonuna kadar çip taktırabilecekler. Çip taktırmamanın cezası ise 10 bin lirayı buluyor.Dec 9, 2021

Kediye çip taktırmak ne kadar?

Eğer özel kliniklerde yaptırılmak istenirse; bedeli veteriner kliniğe göre değişmekle birlikte 50-100 TL arasındadır. Kediye çip taktıma fiyatı 2021 ne kadar? Yıl sonuna kadar köpeklerine mikroçip taktırmayan hayvan sahiplerine para cezası uygulanacağını söyleyen Mehmet Kızılinler, şunları aktardı: "75 TL ücreti var.

Hayvanlara takılan çip ne işe yarar?

Pet Mikroçip kayıp hayvanlar ve çalınan hayvanların bulunması için geliştirilmiş elektronik bir sistemdir. Deri altına yerleştirilen pirinç tanesi büyüklüğündeki çip, okuyucu cihaz ile taranarak iletişim bilgilerinize ulaşılır.

Evcil Hayvanlara çip nasıl takılır?

EVCİL HAYVANLARA NASIL ÇİP TAKILIR? Prosedür çok basittir ve ameliyatlardaki gibi anestezi gerektirmez. Aşılamaya benzer bir işlemdir. Veteriner hekiminiz pirinç tanesi büyüklüğündeki çipi enjektör aracılığıyla çip takılacak hayvanın deri altına yerleştirir.

Köpeklere çipi kim takıyor?

Mikroçip, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çalışan veteriner hekimler ve veteriner sağlık teknisyenleri tarafından yapılabileceği gibi, imzalanan protokol kapsamında serbest veteriner hekimler tarafından da uygulanıyor.

Çip taktırmak ne kadar?

ÇİP TAKTIRMANIN MALİYETİ 160 LİRA Özel veteriner kliniklerinde meslek odasının belirlediği fiyat tarifesinde çip taktırma ücreti 160 lira.

Kedilere çip kaç aylıkken takılır?

KEDİ NÜFUSUNU KONTROL ALTINA ALMA ÇALIŞMALARI Yeni uygulamayla kediler henüz yavruyken yani 12 haftalık olmadan önce kayıt altına alınacak ve bu yavrulara mikroçip takılacak.

Kediye çip taktırmak ne işe yarar?

Hayvanlar, enjekte edilen mikroçip sayesinde sahibinin kimlik ve adres bilgileriyle eşleştirilecek. Bu sayede hayvanların sokağa atılmasının önüne geçilmesi, çalınan hayvanların bulunabilmesi ve hayvan hastalıklarının kontrol altına alınması amaçlanıyor.

Related Post