İŞKUR’dan işe girenler kaç ay çalışıyor?

Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır. Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarında ise program süresi en fazla 9 ay olarak uygulanabilmektedir.

İŞKUR cezası kaç yıl?

Eğer bu program ile çalıştırdığınız kursiyeri beğenmediyseniz yada anlaşamadığınız bir durum olduysa sözleşmeyi fesih etme yetkiniz vardır. Fakat programdan ayrılan kursiyer yada programı sonlandırmak isteyen işverene bazı durumlarda 1 yıl işkur faaliyetlerden yararlanamama cezası verilir.

İŞKUR resmi tatillerin ücretini veriyor mu?

Resmi tatillerde maaş kesilir mi? İşveren, ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmayan işçilerin ücretini tam ödüyor. Bu günlerde çalışan işçilere ise her gün için ayrıca bir günlük ücret ödenmesi gerekiyor.

İŞKUR cezası kaç ay?

Yönetmeliğe göre; Sözleşmesinin feshedileceği gibi cezai yaptırımla da karşılaşacaktır. Sözleşmesi feshedilen kursiyerler; 12 ay süre boyunca yeni bir İşbaşı Eğitim Programına katılım gerçekleştiremeyecektir. Fesih tarihine kadar aldıkları kurs ücretini, yasal faizi ile birlikte İŞKUR'a geri ödeyeceklerdir.

İŞKUR’dan kaç kere faydalanılır?

Ayda en fazla 3 sefer İŞKUR'a yeni talepte bulunulabilir. Program en fazla 320 fiili gün uygulanır(Süre kısıtlaması ya da uzatılması kurumun inisiyatifindedir). Program süresinden önce bitirilebilir.

Işkurlular işten çıkarılabilir mi?

Devamsızlığı belirtilen sınırı aşan işçi İŞKUR tarafından programdan çıkarılır. Bu şekilde işbaşı eğitim programından çıkarılan veya programdan mazeretsiz ayrılan işçi on iki ay süreyle işbaşı eğitim programlarından yararlanamaz.

İŞKUR Devamsizlik kac gün?

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işe alınan kursiyer, günde en az 5 en fazla 8 saat, haftada 6 gün ve 45 saat aşmayacak şekilde çalışabilir. Ayrıca kursiyerin 5 gün rapor hakkı ve kurs süresinin %10'u kadar devamsızlık hakkı bulunmaktadır.

İŞKUR’dan işe girenlerin sigortası ödeniyor mu?

İşbaşı Eğitim Programı Programa katılan kişilere program süresince günlük 77,73 TL'ye kadar zaruri gider ödenmekte, ay içerisinde 26 fiili gün programa katılan kişilere net 2.020,90 TL ödeme yapılmaktadır. Katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de karşılanmaktadır.

Related Post