Işçinin verdiği zararın ücretinden kesilmesi

Çalışanın işverene verdiği zararı çalışanın ücretinden doğrudan kesmesi hukuka aykırı olabilecektir. Doğrudan kesinti ancak işverenin dava açıp işçinin bu zararı kasten verdiğini ispatlaması halinde mümkündür. … İşveren işçi aleyhine icra takibi başlatarak uğradığı zararı tazmin ettirebilir.May 8, 2019

Işverenin uğradığı zararı işçiden talep edebilir mi?

İşveren, Borçlar Kanunu gereğince işçiden doğan zararın tazminini talep edebilir. İş bu talebin hukuki niteliğinin belirlenmesi zaman aşımının belirlenmesi için önemlidir.

İşveren işçinin işyerinde kusuruyla ne kadar bir zarar vermesi halinde haklı nedenle derhal fesih hakkını kullanabilir?

İşveren, işçinin tüm bu iyiniyetli yaklaşımına rağmen iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin kararında ''Zararın 30 günlük ücreti aşması durumunda işverenin fesih hakkı doğar ve işçinin zararı derhal ödemiş ya da ödeyecek olması, işverenin bu hakkını ortadan kaldırmaz.

Iş kanunu 25 madde nedir?

İşverenin Haklı Nedenle Derhal Fesih Hakkı İş Kanunu Madde 25. Süresi belirli olsun veya olmasın işveren, aşağıda yazılı hallerde sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir: I- Sağlık sebepleri: … Doğum ve gebelik hallerinde bu süre 74 üncü maddedeki sürenin bitiminde başlar …

Işyerlerinde çalışan personelin kaç günlük maaşı kadar işvereni zarara uğratması halinde işveren tarafından iş sözleşmesi tazminatsız olarak fes edilebilir?

İşvereni Zarara Uğratan İşçinin İşten Çıkarılması Görüldüğü üzere burada işçinin kendi isteği veya savsaması ile bu sonucun doğması gerekiyor ve sonuç olarak ortaya çıkan zararın işçinin 30 günlük ücreti ile ödeyemeyeceği bir zarar olması gerekiyor. Bu durumda işveren haklı nedenle fesih imkanını kullanabilir.

İşçinin maaşından kesinti yapılabilir mi?

Ücret kesme cezası başlığı altındaki madde 38'de "İşveren toplu sözleşme veya sözleşmelerinde gösterilmiş olan sebepler dışında işçiye ücret kesme cezası veremez. … İş kanununa bağlı olarak personelin ücretinden kesinti yapılabilecek durum ve tutar bununla sınırlıdır.

İşveren işçiye ne kadar sürede dava açabilir?

İş hukuku davaları arasında yer alan işçi davalarının süresi, iş davalarının türüne bağlıdır. Genel olarak iş mahkemesinde açılan işçi ve işveren arasında sıklıkla rastlanan tazminat ve işçi davaları, ortalama 540 gün yani 17-18 aylık bir süreçtir.

Haklı sebep bildirilmeden Fesih ne demek?

Kural olarak işveren fesih bildirimini yazılı olarak yapmak ve fesih sebebini açık ve kesin bir şekilde belirtmek zorundadır1. … İşveren, işten çıkış nedenini Sosyal Güvenlik Kurumuna "kod 4: işveren haklı sebep olmadan işveren tarafından iş akdinin feshi" olarak bildirmiştir.

Related Post