Koyun nasıl beslenir

İklime göre, ırka göre ve mevsime göre, yemleme farklı olur.Koyunlar, selülozu fazla olan yemleri kolayca yerler. Bu yemlere kaba yem diyoruz. Kuru otlar ve saman kaba yemdir. Silo yemleri ve yeşil yemler de kaba yemdir.

1 koyun 1 günde ne kadar yem yer?

Bir büyükbaş veya küçükbaş hayvanın günlük mera yem ihtiyacı: Canlı ağırlığının 1/10'u olarak kabul edilir. Örneğin 50 kg civarında bir koyunun günlük yem ihtiyacı 5 kg'dır. 300 kg bir sığırın günlük yem ihtiyacı 30 kg'dır.

Bir koyun günde ne yer?

Tek kuzulu koyunlara günlük 700 gr. dane yem karması, ikiz kuzulu koyunlara da 1 kg. dane yem karması verilir. Verimsiz dönemde mera ve anız otlatması kafi gelmektedir. Önce kuzu büyütme yemine azar azar besi yemi katılır. Sonra her iki yem ayrı ayrı yemliklere konur.

Kışın koyun ne yer?

*Kışın koyunlara kaba yem olarak kuru ot, kuru yonca, yulaf, arpa ve buğday hasılı verilebilir. Kesif yem olarak; arpa kırması, buğday kırması, yulaf kırması, mısır, çeşitli değirmen artıkları, çeşitli küspeler ve konsantre yem verilebilir.

Koyuna günlük ne kadar arpa verilir?

Bu ek yemlemede elimizde kaliteli kuru yonca varsa 500 g' dan başlayıp 1.5 kg'a kadar çıkarak verebiliriz. Bu yoksa fabrika yemi veya arpa yulaf karışımı 400 gramdan başlayıp 700-800 grama kadar çıkarak yedirebiliriz.

Koyunlara tuz ne zaman verilir?

Küçükbaş hayvan üreticileri en az haftada bir defa taşların üzerine tuz dökerek koyun sürülerinin tuz ihtiyacını gideriyor.

Koyun üşür mü?

Koyunların yanı sıra kuzu sayısı da çok fazla. Koyunlar en çok ayağından ve göbeğinden üşüdüğü için hastalanma riski var, biz de koyunlarımızın hasta olmaması için erken dönüyoruz.

Koyun en çok neyi sever?

Koyunlar toprak yüzeyindeki yumuşak bitkileri (mera) otlamayı tercih ederler. Mera terimi çok çeşitli bitki türleri içerir: çimen, yonca, kabayonca (Medicago sativa), hindiba, baklagiller, bazı çalıya benzer çalılıklar vs.

Koyunlara neden tuz atılır?

Tuz hayvanların hastalıklara karşı bağışıklık kazanmasına ve direnç kazanmasına yardımcı olur. Tuzun öncelikle sodyum ve klorürden oluşması, ancak kalsiyum, magnezyum, selenyum ve fosfor gibi diğer temel iz mineralleri içermesi hayvanların sağlıklı gelişimi için önemlidir.

Kuzulara Ademin ne zaman vurulur?

Üreme evresine gelmiş hayvanlara çiftleşme döneminden 8 hafta önce uygulanması döl verimi ya da döl tutma verimini arttırır. Tedavinin 1-3 aylık periyotlarla tekrarı önerilir. Besi döneminde olan hayvanlar için ise ayda bir sefer ademin kullanımı genellikle hayvanlarda vitamin eksikliğini karşılamış olur.

Koyun altına ne serilir?

TABAN : Koyun ağıllarında taban toprak ya da ızgara olabilir. Ağıl tabanı için en ucuz olanı sıkıştırılmış toprak zemindir. Toprak tabanın idrar tutmaması ve çamurlaşmamasına dikkat etmek gerekir.

Related Post