Lavanta ne zaman ve nasıl ekilir?

Lavanta her mevsim ekilebilen bir bitkidir. Ancak sonbahar, yaz ve ilkbahar ayları lavantanın ekimi için uygun mevsimlerdir. Lavanta, doğru bakım yapıldığında Haziran ve Ağustos ayları arasında çiçek açar.06-Oct-2020

Lavanta fidesi hangi ayda dikilir?

Fide dikimi uygun toprak ve iklim koşulları oluştuktan sonra (bölgelere göre mart başı- mayıs sonu arası) yapılır. Fide dikiminden sonra mutlaka can suyu verilmelidir.

Bahçeye lavanta nasıl ekilir?

Kökleri ve yaprakları geniş olan lavanta, ekim sırasında çevresinde biraz boşluk ister. Ekeceğiniz alanın güneşli olmasına önem vermelisiniz. Tohumları ise en az 3 cm derine yerleştirmelisiniz. Geniş bir arazi ya da bahçede ekim yapacaksanız 100 x 40 cm, 120 x 50 cm sıra arası oluşturmanız çok doğru olur.

Lavanta tohumu ne zaman dikilir?

Lavanta Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? Lavanta tohumu ekmek için bir yılda 2 önemli zaman dilimi vardır. Bunlardan biri ilkbahar aylarından biri olan Mayıs, diğeri de sonbahar ayarından biri olan Kasımdır. Bu iki ayda da lavanta ekimi gerçekleştirilebilir.

Lavanta su ister mi?

Lavanta çiçeği kaç günde bir sulanır, sorusunun cevabına gelirsek, lavanta çiçeği ilk ekildiği süreçte haftada en az 3 – 4 kere sulanması gereken bir çiçektir. Lavanta çiçeğini sulayacağınız suyu sulama işlemi gerçekleşmeden önce bir odada bekletmenizde fayda vardır.

Lavanta fideleri nasıl dikilir?

Fide dikimi yılda 2 kez olmak üzere Mayıs ve Kasım aylarında yapılabilir. Mayıs ayında yapılan dikimlerde verim Kasım ayında yapılan dikimlere göre daha düşük olduğu için ekimlerin Kasım ayında yapılmasını öneriyoruz. Fide dikiminden sonra bitkilere cansuyu verilmesi çok önemlidir.

Lavanta çiçeği hangi mevsimde dikilir?

Lavanta her mevsim ekilebilen bir bitkidir. Ancak sonbahar, yaz ve ilkbahar ayları lavantanın ekimi için uygun mevsimlerdir. Lavanta, doğru bakım yapıldığında Haziran ve Ağustos ayları arasında çiçek açar.

Lavanta çiçeği bahçede yetişir mi?

Bu güzel çiçek genellikle bahçede yetiştirilen bir bitkidir. Dertsiz olmasına rağmen saksıdan ziyade geniş alanlarda mutlu yaşar. Saksıda yetiştirmek için büyük saksılar tercih edilmelidir. İlkbahar ve sonbahar aylarında saksı değişimi yapılması gerekir.

Related Post