Lebeniye çorbası urfa

Geceden ıslatılan nohut ve dövme düdüklü tencereye konularak suda iyice pişirilir. Diğer taraftan yoğurdun içerisine -kesilmemesi için konulan- yumurta ve tuz katılarak çırpılır. Kaynamaya başlayan nohut ve dövmenin üzerine çırpılmış yoğurt ilave edilip bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.20 Feb 2017

Lebeni çorbası nerenin?

Lebeniye Çorbası (Diyarbakır Yöresine Ait)

Lebeni yemeği nedir?

Lebeniye kelimesi dilimize Arapça'dan gelmiş. “Leben” Arapça yoğurt demekmiş ve lebeniye de bu kelimeden türemiştir. Kelime anlamı olarak ''sütle ilgili'' olarak çevrilebilir. Yani aslında tam da adı üstünde bir çorba zira yoğurtla yapılyor.

Mehir çorbası nasıl yapılır?

Mehir Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yazın en çok yaptığınız çorba; öncelikle buğday ve nohut haşlanır.
  2. Yoğurt katı ayran kıvamına getirilir.
  3. Haşlanan nohut ve buğday ayranın içine eklenir.
  4. Yeteri kadar tuz eklenir, kaselere konulur. Üzerine nane serpilir. Afiyet olsun.

25 Apr 2014

Habenisk çorbası nasıl yapılır?

Tereyağını ayrı bir tencerede eritip soğanları ve salçayı kavurun.Tuz ve baharatları ekleyin. Hazırladığınız sosu et ve bakliyatların piştiği tencereye ilave edin. Hepsini karıştırıp 10 dakika kadar pişirmeye devam edin.Ardından ocaktan alıp bir süre dinlendirin. Habenisk yemeğinizi sıcak servis edin.

Bıt bıt çorbası hangi yöreye ait?

Eskişehir yöresine ait, oldukça doyurucu ve lezzetli bir çorba.

Leben nasıl yapılır?

Geceden ıslatılan nohut ve dövme düdüklü tencereye konularak suda iyice pişirilir. Diğer taraftan yoğurdun içerisine -kesilmemesi için konulan- yumurta ve tuz katılarak çırpılır. Kaynamaya başlayan nohut ve dövmenin üzerine çırpılmış yoğurt ilave edilip bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.

Lebeni nasil yapılır?

Geceden ıslatılan nohut ve dövme düdüklü tencereye konularak suda iyice pişirilir. Diğer taraftan yoğurdun içerisine -kesilmemesi için konulan- yumurta ve tuz katılarak çırpılır. Kaynamaya başlayan nohut ve dövmenin üzerine çırpılmış yoğurt ilave edilip bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.

Related Post