Maaş icra kesintisi dilekçesi

Maaş haczi yazısı kaç günde gelir?

Cevap verme süresi olarak kanunda belirtilen 7 günlük süreyi hesaplarken maaş haciz yazısının elinize ulaştığı gün hesaba katılmaz ve bir sonraki günden itibaren 7 gün sayılarak son gün belirlenir.

Maaş haczi yazısı geldiğinde ne yapilir?

İcradan tarafınıza maaş haczi yazısı geldiğinde öncelikle gelen tebliğ zarfının üzerine tebligatın geliş tarihini yazarak, 7 gün içerisinde cevap vermeniz gerekecektir.

Maaş haczine cevap nasıl gönderilir?

Maaş haczinin cevabı nasıl olur?

  1. Maaş haczi gelen icra dairesine giderek.
  2. Size en yakın Adliye'de bulunan icra muhabere bürosuna giderek.
  3. PTT 'den iadeli taahhütlü posta ile gönderici ve alıcı açıkça belirtilerek.

Maaş haczine cevap dilekçesi nereye verilir?

İcra Müdürlüğü tarafından gönderilen maaş haciz yazısına cevap vermek zorunludur. İşçi işten çıkmış olsa dahi işveren firma, işveren şirket icra dairesi tarafından gönderilen maaş haciz müzekkeresine cevap vermek zorundadır.

Maaş haczi kac ay sonra baslar?

Borçlu SGK'ya kayıtlı ise İcra Müdürlüğü, borçluya 90 gün süre müddet tanır. Bu 90 gün sonunda borcunu ödeyemeyen borçlu kişilere son olarak uyarı yapar ve 7 gün mühlet daha verir. Bu 7 gün ek sürede de borçlu yine borcunu ödemez ise maaşına haciz gelmekle birlikte gecikme faizi ile beraber maaş haczi uygulanır.

Maaş haczi ne zaman ödenir?

Haciz yazısını alan işveren, bir hafta içinde, haczin icra edildiğini ve borçlunun maaş ve ücretinin miktarını icra dairesine bildirmeye ve borç bitinceye kadar icra dairesinin haciz bildirimine göre haczolunan miktarı, borçlunun maaş ve ücretinden keserek, hemen icra dairesine yatırmaya mecburdur.

Maaş haczine cevap verilmemesi halinde ne yapılır?

İşveren tarafça tebellüğ olunan maaş haciz müzekkeresine 7 gün içerisinde cevap verilmez ise (bu cevap doğrudan ilgili icra dosyasına sunulmak durumundadır), alacaklının İcra Dairesine başvurması doğrultusunda işveren hakkında İİK md. 356 ve İİK md. 357 uyarınca işlem yapılacaktır.

Related Post