Nar ekşisi ne zaman yapılır?

Nar ekşisi hangi ayda yapılır? Eylül – Kasım ayları arasında daha çok yapılır.

1 kilo nar ekşisi kaç kilo nardan yapılır?

Verimli bir nar ekşisi yapımı için seçtiğiniz narlar kesinlikle ekşi ve büyük narlar olmalıdır. İri taneli ve büyük 10 kilo nardan yaklaşık 1 litre nar ekşisi elde edebilirsiniz. Nar ekşisinin acı bir tat almaması için tanelerini ayırırken zarlarını dikkatlice ayıklamanızı öneririz.

5 kilo nardan ne kadar nar ekşisi çıkar?

5 kg kabuklu nardan yaklaşık 300-350 ml nar ekşisi çıkıyor.

Nar ekşisi yaparken içine ne konur?

Nar ekşisi yapmak için ekşi nar ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz dışında hiçbir malzemeye ihtiyacınız yok.

Nar ekşisi hangi nardan yapılır?

Nar ekşisi ürünleri, hammaddesi olan nar meyvesinin faydalarını barındıran bir üründür. Ancak nar ekşisi ürünleri, nar meyvesinin suyunun çıkartılarak kaynatılması ile üretildiğinden içindeki şeker miktarı daha yoğundur. Bu sebeple nar ekşisi soslarını sınırlı ve dikkatli tüketmeniz sağlığınız açısından önemlidir.

1 litre nar ekşisi kaç kg gelir?

Orta akışkan kıvama ulaştığında işlem tamamlanmış oluyor.Yaklaşık 10 kg yöreye özel ekşi nardan 1 Litre ekşi elde edilmektedir.

Kaç kilo nardan 1 litre nar ekşisi çıkar?

Her 10 kilodan yaklaşık 1 litre nar ekşisi yapılabildiğini göz önünde bulundurarak ihtiyacınız kadar narı, nar ekşisi yapmak için kullanabilirsiniz.

El yapımı nar ekşisi nasıl yapılır?

Nar suyunu süzdükten sonra geniş bir tencereye alın. Tenceredeki narları yaklaşık 3-4 saat kadar kaynatın. Nar suyunu pişirirken üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alın. Kaynamaya başlayan nar suyu akışkan ve yoğun bir kıvam aldığında nar ekşisi hazır demektir.

Nar meyve suyu nasıl yapılır?

Önceden kabuğuyla dondurduğumuz 2 adet narı çıkarıp, 30 dk bekletiyoruz. Daha sonra kalın kabuklarını soyup birkaç parçaya ayırıp, rondoya koyuyoruz. Üzerine şekeri ilave etmeyi unutmuyoruz. İyice rondodan geçirdikten sonra büyük bir kaba alıp, üzerine su ve limon tuzunu ekleyip, 45 dk dinlendiriyoruz.

Related Post