Ortaklığın giderilmesi davasında bilirkişi raporuna itiraz

Izale i şuyu davasına itiraz edilebilir mi?

İzale-i şuyu davasının açılması ve mahkemeden ortaklığın giderilmesi yoluyla satış kararının çıkmasının hemen ardından mahkeme, pay sahiplerine bu kararı tebliğ etmelidir. Pay sahiplerinden, yasal itiraz süresi içinde herhangi bir itiraz olmazsa mahkeme, bir satış memuru görevlendirecektir.

Bilirkişi raporuna itiraz nasıl yazılır?

Bilirkişi raporuna itiraz edilmesi dilekçe ile olur. Uyuşmazlığın her iki tarafı da raporun itirazı talebine yönelik “bilirkişi raporuna itiraz dilekçesi” hazırlayarak raporun sunulduğu mahkemeye iletebilirler. Tarafların itiraza yönelik hazırladıkları dilekçe açık ve anlaşılır olmalıdır.

Bilirkişi raporuna beyan nasıl yazılır?

KONU : …………………. tarihli Bilirkişi Raporu'na karşı beyanlarımızın sunumudur. 1) sayın mahkemenizde yukarıda bildirdiğimiz esas dosya numarası ile yargılaması süren dosya üzerinde yapılan bilirkişi incelemesi sonucu oluşturulan rapor tarafımıza ……………. tarihinde tebliğ olunmuştur.

Bilirkişi raporuna itiraz edilmezse ne olur?

Burada rapora itiraz için taraflara tanınmış bulunan onbeş günlük (“iki hafta”) süre, kesin süredir; hak düşürücü bir nitelik taşır. Dolayısıyla, taraflar, bu süre içerisinde, itirazlarını dile getirmez ise bilirkişi raporu, onlar bakımından kesinleşir; yani taraflar rapora itiraz olanağını tümüyle kaybederler.

Ortaklığın giderilmesi davası temyiz edilebilir mi?

Ortaklığın taksim suretiyle giderilmesine ait ilamların ise, zamanaşımına uğraması söz konusu değildir. Ortaklığın giderilmesi davasında, karar kesinleşinceye kadar, temyiz aşamasında dahi davadan feragat mümkündür.

Ortaklığın giderilmesi davası nasıl engellenir?

Ortaklıktan memnun olmayan ve bunu sonlandırmak isteyen dava açmaya hakkına sahip ortak mahkemeye başvurarak ortaklığın taksim ya da satış yoluyla giderilmesini talep edebilir. Bu nedenle söz konusu ortaklardan birinin ya da birkaçının bu davayı açmasını engellemenin herhangi bir yolu kural olarak yoktur.

Bilirkişi raporunda ne yazar?

Buna göre bilirkişi raporunda, tarafların ad ve soyadları, bilirkişinin görevlendirildiği hususlar, gözlem ve inceleme konusu yapılan maddi vakıalar, gerekçe ve varılan sonuçlar ile bilirkişiler arasında görüş ayrılığı varsa, bunun sebebi, raporun düzenlenme tarihi ve bilirkişi veya bilirkişilerin imzalarının bulunması …

Related Post