Pırasa tarifi zeytinyağlı

Bir bardakta portakal suyu,limon ve suyu birleştirin. Ardından tenceredeki pırasaların üzerine ekleyin. Toz şeker ve tuzunu ilave ederek hafifçe karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirdiğiniz pırasayı, kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.

Pırasanın içine ne konur?

1,5 bardak su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır. Yarım limon sıkılır ve karıştırılır. Pırasalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir.

Zeytinyağlı pırasa yemeğine soğan konur mu?

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır? … Tencereye zeytinyağı, havuç ve soğan konur, biraz kavrulur. Üzerine domates sosu, ardından pırasalar konur, en üste yıkanan pirinç konup, bir iki dakika daha kavrulur, tuz, karabiber eklenip, pırasaların üzerini geçecek şekilde su konarak orta ateşte pişirilir.

Lezzetli pırasa nasıl yapılır?

Pırasaları yıkayın ve verevli olarak doğrayın. Havuçları da yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra yarım ay şekilde doğrayın. Zeytinyağını ekleyerek ısıttığınız tencerede, orta ateşte 3-4 dakika kadar havucu soteleyin. Ardından pırasayı ekleyerek 2-3 dakika kadar daha bu şekilde soteleyin.

Pırasanın yeşil kısmı yenir mi?

Pırasa aldıktan sonra genellikle kök kısımları kullanılır ama yeşil yapraklar direk çöpe gider ben atmaktan hoşlanmayan aynı zamanda en küçük nimeti bile değerlendirmek adına tarif araşktırmamın yanında bu noktada anne ve büyük benden daha çok görmüş geçirmiş kişilerden tavsiye almayı severim.

Pırasa yemeğine hangi baharat yakışır?

Baharatlı Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler Baharat olarak : 1 çay kaşığı karabiber. 1 çay kaşığı kimyon. 1 çay kaşığı pulbiber.

Pırasanın acısı nasıl geçer?

Doğramadan önce de pırasaların dış kabuklarını mutlaka soyun. Klasik pırasa yemeği için doğradığınız pırasaları da yine bol sirkeli bir suyun içerisinde bekletin mutlaka. Sirke pırasanın pişerken kötü bir koku salmamasını sağlayacaktır. Sirke yerine suya limon ve 1 çay kaşığı karbonat atabilirsiniz.

Pırasanın içine soğan girer mi?

Pırasa yemeği yapılırken soğan kullanmak zorunda değilsiniz. Pırasa soğangillerden geldiği için tercihe bağlı. Ben küçük bir soğan kullanıyorum lezzetini arttırdığını düşünüyorum.

Related Post