Pırasanın yaprakları pişirilir mi?

Pırasayı arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayalım. Fakat yapraklı kısımlarını ince doğrayın. İçinde yağ ve salça bulunan tencerenin altını yakalım. Salçayı yakmadan kokusu gidecek kadar kavurup pırasayı ekleyelim.03-Jan-2018

Pırasanın yeşil yaprakları kullanılır mı?

Pırasadan yeşil yapraklarından harika bir börek yapabilir, çorba yapabilir, omlet, pilav yapılabilir tarif araştırmadım ilk aklıma gelenler bunlardı.

Pırasa yaprağı nasıl pişirilir?

yumurtalı pırasanın yapılması

  1. pırasa yapraklarını doğrayın.
  2. yağ içinde soğanı kavurun.
  3. üzerine pırasa yapraklarını baharatları ve tuzu ilave edin, karıştırın.
  4. tavanın kapağını kapayın ve ağır ateşte yaprakların diriliği gidinceye kadar pişirin.
  5. ardından tavanın içerisinde iki yuva açın ve yumurtaları kırın.

Pirasanin yeşil kismi ile ne yapilir?

Pırasanın yeşil kısımları yıkandıktan sonra resimdeki gibi doğranır. Tavaya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı koyularak pırasalar eklenir ve pişirilir. Pırasaların rengi değişince yumurtalar kırılır. Tuz eklenir ve karıştırılır.

Pırasanın kavurması nasıl oluyor?

Pırasa Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğan, sıvı yağ ve salçayı tavaya alın. Birkaç dakika kavurun.
  2. Ardından doğranmış pırasaları ilave edin. Güzelce karıştırın. …
  3. Suyunu da ilave ederek pişmeye bırakın. Pırasalar suyunu çekip yumuşayınca ocaktan alın.
  4. Yemeğiniz servise hazır!

Pırasanın yaprakları doğranır mı?

Pırasayı arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayalım. Fakat yapraklı kısımlarını ince doğrayın. İçinde yağ ve salça bulunan tencerenin altını yakalım. Salçayı yakmadan kokusu gidecek kadar kavurup pırasayı ekleyelim.

Pırasa yaprağı kavurması nasıl yapılır?

Pırasaları yıkadıktan sonra sert kısmını ikiye bölüp yaprak kısımları ile beraber minik minik doğrayalım. Soğanımızı küçük küçük doğrayıp yağda kavuralım. Soğanımız kavrulduktan sonra pırasalarımızı ilave edip kısık ateşte iyice solana kadar kavuralım.

Pırasanın sapı yenir mi?

Çin dahil olmak üzere bazı yerlerde, pırasa pişirilerek yeniyor. Üstelik pırasanın sapı da en az yaprakları kadar yararlı. Pırasa hem bir antioksidan hem de mineraller ve vitaminler açısından zengin bir sebze.

Pırasa nasıl değerlendirilir?

  1. #2 Terbiyeli Pırasa Çorbası Videosu. NYT Mutfak. …
  2. #3 Tepsi Dolusu Lokmalık Pırasalı Ekmek (videolu) Elif Atalar. …
  3. #4 Pırasalı Patates Graten (Videolu) …
  4. #5 Pırasa Köftesi (Muhteşem Bir Lezzet) (videolu) …
  5. #6 Kahvaltıya Tavada Pırasa Böreği. …
  6. #7 Puf Puf Pırasalı Mücver. …
  7. #8 Pırasa Kavurması (videolu) …
  8. #9 Pırasalı Kek (börek)

Related Post