Resmi nikahtan sonra soyadı ne zaman degisir?

Nikahtan kaç gün sonra soyisim değişir?

Kimliklerini değişimi için öncelikli olarak nikahı kıyan kişinin 10 gün içerisinde nikah akdinizi gerekli olan nüfus müdürlüğüne 2 nüsha şeklinde bildirmesi gerekmektedir. Nikahı kıyan makam ister 1. gün ister 10. gün bu bildirme işlemini yapabilir.

Resmi nikahtan sonra e Devlete ne zaman düşer?

Bu süre maksimum 10 iş günüdür. Yani nikahın kıyıldığı makam isterse aynı gün (1. gününde), isterse de 10. gününde nikahınızı Nüfus Müdürlüğüne bildirmekle mükelleftir.

Evlilik soyisim değişikliği nasıl yapılır?

Evlendikten Sonra Soyadı Değişikliği Nasıl Yapılır? Evlenen kadın eş kocasının soyadını almaktadır. Soyadı değişikliği kadın eşin SGK'ye yazılı bir dilekçe ile başvurması yolu ile yapılabilir. Yine aynı şekilde e-devlet üzerinden de soyadı değişikliği yapabilmek mümkün olacaktır.

Evlenirken yeni kimlik şart mı?

Yeni kimlik kartları veya geçici kimlik belgelerinin aslı da başvuru için geçerlidir. Not: Nüfus cüzdanları dışındaki kimlikler yasa gereğince kabul edilmemektedir. 2-Çiftlerin evlilik için sağlık raporu. 3-Vesikalık 4 adet fotoğraf (Fotoğrafın son altı ay içinde çekilmiş, 4,5×6 ebatında olması gerekmektedir.

Kadın evlendikten sonra kendi soyadını kullanabilir mi?

Evlendikten sonra eşin soyadını alma zorunluluğunun, eşitlik ilkesine ve Anayasa'ya aykırı olduğunu vurgulayan bu kararla, kadınların evlendikten sonra sadece kendi soyadlarını kullanabilmesi mümkün kılınmıştır.

Evlendikten sonra soyadı değişikliği yapmak zorunlu mu?

Türk Medeni Hukuku Kanunu madde 187 gerekliliğince; Kadın evlilik birliği sonrasında isteğe bağlı olarak kocasının soyadının haricinde kendi soyadını da kullanabilmektedir.

Evlilik cüzdanı e devletten çıkar mı?

İş başvuruları, evlilik izni başvuruları gibi çeşitli işlerde kurumsal firmalar ilgili kişiden nüfuz cüzdanının suretini istemektedir. Sigortanın başlanması gibi işlemlerde nüfus cüzdanı sureti gerekli görülmektedir. Nüfus cüzdanı sureti noter, muhtarlık ya da e devlet sistemi üzerinden alınabilmektedir.

Yeni kimlikte evli bekar nasıl anlaşılır?

30 Haziran'da başlayan yeni uygulamaya göre artık evli olmayanların nüfus cüzdanlarının medeni hali bölümüne "bekar" yerine "bekâr" yazılıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün kararı doğrultusunda, artık evli olmayanların nüfus cüzdanlarının medeni hali bölümüne "bekar" yerine "bekâr" yazılıyor.

Related Post