Römork ne demek

Römork ne için kullanılır?

Römork: Motorlu araçla çekilen insan veya yük taşımak için imal edilmiş motorsuz taşıttır. Yarı römork: Bir kısmı motorlu taşıt veya araç üzerine oturan, taşıdığı yükün ve kendi ağırlığının bir kısmı motorlu araç tarafından taşınan römorktur.

Römork sistemi nedir?

Motorsuz bir araç çeşidi olan römork, motorlu araçların arkasına bağlanabilen bir yük taşıma aracıdır. Römork üzerinde insan ya da yük taşınabilmektedir. Türkiye'de ve hatta dünyada römork kullanımı oldukça yaygındır. Römorklar farklı ölçülerde, genişliklerde ve uzunluklarda üretilebilen bir araçtır.

Römorklu nedir?

Römork; motorlu araçla çekilen ve insan ya da yük taşımak için imal edilmiş taşıtlara denir. … İnsan veya yük taşıma amaçlı bazı römork çeşitleri tamamen araç dışındayken bazıları motorlu taşıt veya araç üzerine monte edilir.

Römork alırken nelere dikkat edilmeli?

Römork satın alırken Römorku imal eden firmanın ”Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı”ndan TİP ONAYı belgesi olması şarttır.Böyle bir römorkta ön şase üzerinde 17 Haneli çakma Şase nosu ve de yanda da Alüminyum resmi etiketinin bulunması şarttır.

Römork azami yüklü ağırlığı ne demek?

Motorlu araç sahipleri römork azami yük ağırlığı belirli bir aralıkta yük taşıyabilir. … Örneğin bir aracın azami yüklü kütlesi 2252 kg ve katar ağırlığı 3600 kg oluyor ise bu araca azami olarak takılabilecek römork azami çekme ağırlığı 3600-2252: 2348 kg olmaktadır. Bu değer azami yüklü römork kütlesi olmaktadır.

Römork fiyatları ne kadar?

  • 2 Tonluk Saman Römork Ürünlerimiz Kendi İmalatımızdır. 65.000 TL. …
  • 1 Tonluk Saman Römork Fabrikadan. 50.000 TL. …
  • 10 TONLUK ÇİFT DİNGİL (TANDEM) RÖMORK. 70.000 TL. …
  • 6 TON TEK DİNGİLLİ ÇİFT İLAVELİ RÖMORK. 44.000 TL. …
  • 2 TONLUK DAMPERLİ RÖMORK DUBLEX LASTİKLİ 18.500 TL. …
  • 8 TONLUK 3 İLAVELİ RÖMORK. …
  • 2 TEKER 7 TON RÖMÖRK KALİTEDE'1 SINIF.

Hangi araçlar römork takabilir?

Çeki demiri takılabilen her araca römork takılabilir. Çok özel modeller dışında her araca çeki demiri takılabilmektedir. Aracınıza çeki demiri takılma durumunu ve römork çekme kapasitesini, aracınızın teknik belgelerinden öğrenebilirsiniz.

Related Post