Solas sözleşmesi nedir?

Türkiye Cumhuriyeti'nin taraf olduğu SOLAS veya Denizde Can Güvenliği Uluslararası Sözleşmesi, 1974 yılında kabul edilen ve denizde canlı kalabilme, can kurtarma ve emniyet ile ilgili konuları düzenleyen kuralları içeren uluslararası sözleşme.

SOLAS hangi gemilere uygulanır?

Bu Kural, 100 gros ton ve üzerindeki tüm yolcu gemileri ile 300 gros ton ve üzerindeki tüm yük gemilerine uygulanacaktır.

SOLAS ve marpol sözleşmesi nedir?

(2) Denizde Can Emniyeti Uluslararası Sözleşmesi (SOLAS-1974/1988) ve Denizlerin Gemiler Tarafından Kirletilmesinin Önlenmesi Uluslararası Sözleşmesi (MARPOL-1973/1978) hükümlerine paralel olarak, hazırlanmıştır.

SOLAS Sözleşmesi kaç ana bölümden oluşmaktadır?

SOLAS Sözleşmesinin baş kısmında genel hükümler, sorumluklar, değişikliklerin yapılması yöntemleri gibi hususları içeren bir sözleşme kısmı bulunur. Ek kısmı ise 12 teknik bölümden oluşur.

IMO ve SOLAS nedir?

Uluslararası Denizde Can Güvenliği Sözleşmesi (SOLAS), Birleşmiş Milletler'in denizcilik kolu olan Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) uluslararası deniz güvenliği antlaşmasıdır. Okyanusta giden ticari gemilerin denizde can güvenliğini düzenler. Regülasyon kelimesi; ayarlama, düzenleme anlamına gelmektedir.

Solas ibaresi nedir?

SOLAS olarak bilinen bu sözleşme İngilizce safety of life at sea cümlesinin kısaltmasıdır. SOLAS Sözleşmesinin temel amacı, ticari gemilerin inşası, teçhizatı ve işletilmesi ile ilgili minimum emniyet standartlarının belirlenmesidir.

STCW nedir Denizcilik?

Standards of Training, Certification and Watchkeeping for seafarers teriminin kısaltmasından STCW oluşur. Gemi Adamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Tutma Standartları anlamına gelmektedir.

Marpol sözleşmesi hangi gemilere uygulanır?

Bu kural ambalajda, konteynerde, portatif tanklarda veya kara ve demiryolu tank ve vagonlarında zararlı maddeler taşıyan gemilerde uygulanacaktır.

Related Post