Sınav itiraz dilekçesi örneği

Sınava nasıl itiraz edilir?

Öğrenciler sınav sonuçlarına, ilanından itibaren beş iş günü içinde ilgili birime dilekçe vererek itiraz edebilir.

Itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

İtiraz dilekçesinin yazımı Teknik bir konudur. Tebliğ edilen evrakta yazılı İtiraz Merciine yazılır….İtiraz Dilekçesinde Bulunması Gerekli Bilgiler şöyledir;

  1. İtiraz edilecek mercii.
  2. İtiraz Edenin Adı, Soyadı, T.C. Kimlik Numarası
  3. İtiraz Edenin Adresi.
  4. İtiraz Konusu.
  5. İtiraz Sebepleri.
  6. Deliller (Varsa)
  7. Sonuç ve Talep.
  8. Tarih.

Sınav notuna itiraz dilekçesi nereye verilir?

Öğrenciler, ara sınav sonuçlarının ve 100 üzerinden değerlendirilerek belirlenen yarıyıl/yıl sonu sınav notunun ilan edilmesinden itibaren üç iş günü içinde, ilgili birimin öğrenci bürosuna bir dilekçe ile başvurarak sınav kağıdının yeniden incelenmesini isteyebilir.

Sınav sonuçlarına itiraz kaç gün?

Sınav sorularının bilimsel açıdan doğru olup olmadığının incelenmesini talep eden itirazlar sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde Genel Amaçlı Dilekçe Örneği ile yapılmalıdır.

YKS sınav sonucuna itiraz nasıl yapılır?

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde, adayların ÖSYM'ye başvuruda bulunabileceği konular arasında "Sınav sonuçlarının incelenmesi isteği" de yer alıyor. Bu durumda öğrenciler dolduracakları "Genel Amaçlı Dilekçe Örneği" ile kuruma başvuruda bulunabiliyorlar.

Sınav itiraz ücreti nedir?

İtirazların incelenmesi için öğrenci tarafından T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Vakıfbank'ın herhangi bir şubesinden kurumsal tahsilât adı altında MEB Sınav İşlemleri hesabına T.C. kimlik numarası ile 20 (yirmi) TL yatırılması gerekmektedir.

Dilekçede maddi hata ne oluyor?

okunup notu verilmiş bir sınav kağıdında puanların hatalı toplanması ve yanlış not verilmiş olması durumu. inceleme konusu sınav kağıdı veya türevleri ise genellikle bulun(a)mayan hatadır.

Related Post