Sırtta nodül nedir

Sırtta tümör nasıl anlaşılır?

Sırt ve bel bölgesinde tümör varsa sadece bacaklarda güçsüzlük, uyuşma, yürüyememe gibi bulgular oluşabilir. Tümörün yerine göre idrar kaçırma, dışkı kontrolünü sağlayamama, cinsel fonksiyon kaybı, reflekslerde bozulmalar, tama yakın hissizlik, yatağa bağımlılık durumu meydana gelebilir.

Sırtta tümör olur mu?

Omurga tümörlerinin çoğunda şiddetli sırt veya bacak ağrısı meydana gelir. Omurgadaki tümörün büyümesi sonucunda, omurilikte bir bası meydana gelir. Tümörün bası yaptığı yere göre kol veya bacaklarda uyuşma, kuvvet kaybı, yürümede güçlük gibi bulgular kendini gösterebilir.

Sırt tümörü nedir?

Anormal bir hücre kitlesinin büyümesi tümör olarak adlandırılır. Omurilik tümörü ise omurilik veya çevresindeki alanda ortaya çıkan tümörlerdir. Omurilik tümörü iyi huylu (benign) ve kötü huylu (malign) tümörler şeklinde sınıflandırılır.

Belde nodül olur mu?

Aslında cilt üzerinde çıkan beler bile belli başlı nodül çeşitleri arasında gösterilebilir. Özellikle tiroid bozukluğu yaşayan kişilerde de sık sık nodül görülebilir.

Omurilikteki tümör belirtileri nelerdir?

Omurilik tümörünün genel belirtileri şu şekildedir:

  • Sırt ve bazen boyun ve karın bölgesinde görülen şiddetli ve kontrol edilemeyen ağrı,
  • Göğüs bölgesi ile kol ve bacaklarda uyuşukluk,
  • Kol ve bacaklarda kas zayıflığı ve güçsüzlük,
  • Dengede durmakta ve yürümekte zorlanma,

Omurilik tümörü nasıl teşhis edilir?

Omurga ve omurilik tümörü teşhisi nasıl yapılır?

  1. Radyografi yani röntgen.
  2. Kemik taraması sintigrafi.
  3. Bilgisayarlı Tomografi (BT)
  4. Manyetik Rezonans (MR)
  5. Tümörün yüzeye yakın olduğu durumlarda hangi dokulardan kaynaklandığı veya metastaz olup olmadığını belirleyebilmek için iğne aspirasyonuyapılabilir.

Omurga tümörü iyileşir mi?

İyi huylu omurilik tümörün tedavisinde kemoterapi ve radyoterapi uygulanmamaktadır. İyi huylu omurilik tümörlerinin büyük bir kısmı cerrahi olarak tamamen çıkartılabilmektedir. Bu hastalarda ameliyattan sonra herhangi başka bir tedaviye gerek kalmadan hastalar normal yaşantılarına devam edebilirler.

Related Post