Tosya tipi pirinç nedir?

TOSYA TİPİ PİLAVLIK PİRİNÇ Sadece Avrupa ülkelerinde satılan bu ürünümüzde İtalya'nın kendine has pirinç çeşitlerinden olan San Andrea pirincidir. Yuvarlak taneli ve az yağlı olarak sunulan bu pirinç Avrupa'daki tüketicilerimizin kaliteli pilavlarda tercihidir.

Tosya pirinci mi Osmancık pirinci mi?

Pirinç sektöründe artık Tosya'nın adı yok. Bir başka deyişle Tosya adında bir pirinç türü yok. Pirinç Tosya'da da yetişse artık Türkiye'de pirincin adı Osmancık. Pirinç denildiğinde artık Osmancık adı geçiyor.

Tosya pirincinden pilav nasil yapilir?

Pirinçleri unu çıkana kadar güzelce yıkıyoruz ve pirinci kaynayan suya salıyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz altını kapatıyoruz. En son tereyağını kokusu çıkana kadar eritip pilavın içine döküyoruz demlemeye bırakıyoruz. Pilavı ezmeden karıştırıyoruz pilavımız hazır.

Tosya pirinci hangi mutfak?

l Türkiye'nin ilk pirinç fabrikası Cumhuriyetin ilk yıllarında, 1500'lerde pirinç tarımına başlanan Kastamonu'nun Tosya ilçesinde kuruldu. Bugün ise pirinç üretiminde Tosya son sıralarda. l Türkiye'de iki tip pirinç menşeli üretiliyor; Trakya'da baldo çeşidi Çukurova, Terme, Bafra ve Tosya'da üretilen Osmancık.

Tosya pirinç ne kadar su?

Tosya Pirinci Tarifi 3-4 defa soğuk su ile yıkayın. 1'e , 1,5' ölçü ile tencereye su konur ve suyun kaynamasını bekleyin. Kaynayan suya pirinç koyulur ve tuz eklenir.

En iyi pilavlık pirinç hangisi?

Osmancık pirinç taneleri uzun, geniş, camsı ve mat bir görünümdedir. Kolay kıvam tutması sebebiyle pilav pişirimi için ideal bir pirinç çeşidi olan osmancık pirinç, aynı zamanda sebze yemeklerinde, dolmalarda ya da sütlaç gibi tatlıların yapımında da kullanılan bir pirinç çeşididir.

En iyi baldo pirinç hangisi?

REİS GIDA. Ülkemizde yetiştirilen en kaliteli Baldo pirinç olarak kabul görmesi ve lezzeti nedeni ile dünya pazarlarında da tercih edilmektedir. İri taneli olması ve pilavında iyi sonuç vermesi nedeni ile ülkemizde yarım asırdır ekilerek beğenilen ve en çok tercih edilen pirinç çeşididir.

Boyabat Pirinci nasıl pişirilir?

Boyabat Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika kadar bekletip süzün. …
  2. Bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritip bir bardak pirinci ilave edin ve orta ateşte 2-3 dakika kavurun. …
  3. Haşlanmış bezelye ve ince doğranmış dereotunu ekleyin. …
  4. Aynı şekilde kalan pirinçle domatesli pilav pişirin.

Related Post