Yasak olan isimler nelerdir?

' uyarısında bulunan Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, 'Sanem, Bekir, Aleyna, Kezban, Kayra, Rümeysa, Samed, Melis, Jülide, Resul, Gülsüm, Nebi, Bade' gibi isimlerin çocuklara konulmasının dinen sakıncalı ve anlamsız olduğunu açıkladı. Yrd. Doç.Oct 8, 2012

Hangi isimleri koymak yasak?

Çocuklara koyulmaması gereken isimler ve anlamları

  • Aleyna: Bela, sıkıntı
  • Sanem: Put.
  • Kezban: Yalancı
  • Bekir: Deve yavrusu.
  • Rümeysa: Gözü çapaklı kadın.
  • Kayra: (Eski Türk mitolojisinde) Tanrı
  • Erçin: Ücret.
  • İrem: Allah'ın gazabına uğrayan sahte cennet.

Peygamber Efendimiz hangi isimleri yasaklamıştır?

Peygamber Efendimiz, Yesar (kolaylık, bolluk), Rebah (menfaat, fayda), Eflah (kurtuluş, kurtuluşa eren), Necih (dileğine kavuşan) adlarının verilmesini de yasaklamıştır. Bu yasak bu isimlerin kötü hitaplara maruz kalmaması içindir.

Türkiye’de hangi isimler yasak?

Ülkemizde Yasak Olmasa Bile Bebeklere Konulması Pek de Tavsiye Edilmeyen İsimler

  1. Aleyna. Arapça bir edattır; 'üzerimize olsun' anlamına gelmektedir.
  2. Ali Sidar. Arapça 'yüce, yüksek' anlamına gelen Ali ile Sitar kelimesinden türemiştir. …
  3. 3. Amine. …
  4. Duhan. …
  5. 5. Ebrar. …
  6. Elsem. …
  7. 7. Muhammet Ali Şer. …
  8. 8. Muhammet Bedevi.

Gözü çapaklı kadın ne demek?

Rumeysa 'gözü çapaklı kadın' demektir. Hüreyre, 'kedicik' demektir. Kayra eski Türk mitolojisinde 'tanrı' demektir; Melis, Yunan mitolojisinde 'tanrıça' demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir.''

Ateş ve su isimleri günah mı?

Ateş ismi dinen caiz mi? Ateş ismimiz anlam itibari ile herhangi bir sıkıntısı olmamakla birlikte anlam güzelliği olduğu için tavsiye edilen isimler arasında diyebiliriz. Ateş ismini kullanmakta dinen de herhangi bir sıkıntı yoktur yani caizdir.

Allahın hangi isimleri konulmaz?

Çocuklara Allah'ın isimlerini vermeye gelince, hemen belirtmek gerekir ki Allah'a has isimler çocuklara verilmemelidir. Şayet çocuklara ilahî isimler verilecekse başına, 'kul' anlamına gelen 'abd' kelimesi eklenmelidir. Abdullah, Abdurrahman, Abdurrahim, Abdulkadir, Abdüllatif gibi." ifadelerine yer verildi.

Peygamber Efendimiz hangi isimleri değiştirdi?

İbnu'l-Müseyyeb ilâve ediyor: “O günden sonra aramızda kabalık devam etti gitti.” Ebu Dâvud merhum der ki: “Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) Âsi, Aziz, Atele (şiddet, sertlik), Şeytan, Hakem, Gurâb (karga) Habbâb, Şihab isimlerini değiştirdi.

Peygamber Efendimiz Samet ismini neden yasakladı?

SametSamed; Allah'ın 99 isminden birisi olan Samed (Samet) isminin anlamı hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Yalnızca Allah'a mahsus olan bu sıfatın bebeğe konulmasının uygun olmadığı belirtilir.

Related Post