Zihinsel yetersizliğin nedenleri

Annenin yaşı,beslenmesi,hamilelikte kullandığı ilaçlar,içki-sigara-uyuşturucu gibi alışkanlıkları,radyasyona maruz kalma,psikolojik sorunları,akraba evliliği,geçirdiği hastalıklar (özellikle hamilelikte), kazalar, travmalar, çocuk-anne arasındaki kan uyuşmazlığı, genetik olarak aileden geçen bazı özelliklerin taşınması …

Zihinsel yetersizliğin sebepleri nelerdir?

Genetik yatkınlığın etkili olduğunu ortaya koyan çalışmalar yaygın olmakla beraber, zihinsel yetersizliğe; çeşitli genetik sendromlar, gebelik sırasında gerçekleşen tıbbi problemler, doğum ve doğum sonrasında yaşanan komplikasyonlar, çocukluk sırasında geçirilen ağır hastalıklar gibi nedenler de yol açabilmektedir.

Zihinsel yetersizliğin doğum öncesi nedenleri nelerdir?

Doğum Öncesi Nedenler Doğum öncesinde annenin geçirmiş olduğu bir takım hastalıklar (ateşli hastalıklar, toksoplazma gibi bulaşıcı hastalıklar), annenin hamileliği sırasında kullanmış olduğu bir takım ilaçlar, alkol, sigara, uyuşturucu kullanımı zihinsel yetersizliğe neden olmaktadır.

Zihinsel yetersizlik belirtileri nelerdir?

Peki zihinsel yetersizlik neden olur, belirtileri nelerdir?…Çocuğun özellikle yaşıtlarıyla karşılaştırıldığında aşağıdaki eylemlere karşı becerisi zihinsel yetersizlik belirtileri olablilir;

  • Emekleme, yürüme, tuvalet becerisindeki yetersizlik,
  • İletişim kurma ve dil becerisinde yetersizlik,
  • Kişisel bakımını yapamama,

Zihinsel beceri bozukluğu nedir?

Zihinsel yetersizlik ya da toplumda daha yaygın bilinen ismiyle “zeka geriliği”, tanımlanması zor bir gelişim bozukluğu olup, günümüzde entelektüel yetersizlik, öğrenme güçlüğü, gelişimsel gerilik gibi isimlerle de tanımlanmaktadır.

Zihinsel yetersizlik nelerdir?

Zihinsel yetersizlik, tanım olarak doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrasında yaşanan bir takım problemlerden kaynaklı çocuğun zihinsel gelişiminin (Gelişim Bozukluğu) yaşıtlarının gerisinde seyretmesi olarak açıklanabilir. Bu yetersizlik durumu, hafif, orta ve ağır olarak derecelendirilir.

Özürlülüğün nedenleri nelerdir?

İnsan çeşitli nedenlerden özürlü veya engelli durumuna gelmektedir. Bunların başlıcaları kazalar, hastalıklar, kalıtım, kötü çevre ve eğitim yetersizlikleridir. Biz bu nedenleri oluş zamanlarına göre doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrası olarak ele alacak ve daha çok bilinenler üzerinde duracağız.

Yetersizliğe neden olan doğum öncesi etmenler?

Doğum Öncesi Nedenler: Akraba evlilikleri, kromozom anormallikleri, metabolik bozukluklar, kan uyuşmazlığı, annenin sistemik hastalıkları, gebelik sırasında geçirilen hastalıklar, anne yaşı, sık ve çok doğum, ilaç alkol ve sigara kullanımı, x-ray ve radyasyona maruz kalmak, yetersiz beslenme ve travmalar doğum

Related Post