Ülkelerde kitap okuma oranları

En çok hangi ülke kitap okuyor?

EN ÇOK OKUYAN ÜLKE HİNDİSTAN Dünyada kitap okumaya en çok zaman ayıran ülkeler sıralamasında Hindistan zirvede yer aldı. Hindistan'da ortalama her vatandaş haftalık 10 saat 42 dakika kitap okuyor. Kitap okumaya en fazla vakit ayıran ilk 10 ülkenin 6'sı Asya'da yer alırken, 4 ülke ise Avrupa'dan sıralamaya girdi.

Türkler ne kadar kitap okuyor?

sonuçlarına göre Türkiye'de yılda ortalama 7.2 kitap okunuyor. 7-14 yaş grubu bireyler yılda 12 kitap okurken, yaşamının büyük bir kısmını büyükşehirde geçirenler yılda ortalama 7.7 kitap okuyor.

Kitap okuma oranı yüzde kaç?

Okuma alışkanlığı giderek düşüyor Türkiye Eğilimleri Araştırması 2020 raporuna göre, ülkede gazete okumayanların oranı 2019'da yüzde 48.4 iken 2020 yılında yüzde 56.6'ya yükseldi. Kitap okumayanların oranı ise yüzde 50.9'dan, yüzde 59.1'e ulaştı.

Türkiye kitap okumada dünyada kaçıncı sırada?

Türkiye, günde sadece 1 dakikasını kitap okumaya ayırırken, televizyon izlemeye 6 saatini, internete ise 3 saatini ayırıyor. Türkiye, okuma alışkanlığında da dünyada 86. sırada yer alıyor. Kitap okuyanların yüzde 65'i aşk, yüzde 24'ü siyasi, yüzde 13'ü düşünce, yüzde 7'si kişisel gelişim kitapları okuyor.

Bir Japon yılda kaç kitap okur?

Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporu'nda kitap okuma sıralamasında, Türkiye 86. sırada yer alıyor. Bir Japon bir yılda ortalama 25, bir İsviçreli 10, bir Fransız 7, bir Türk ise 10 yılda ancak 1 kitap okuyor.

Bir Türk yılda kaç kitap okur?

Bu çalışmaya göre Türkiye'de kişi başına yıllık 7,2 kitap okunuyor. Günlük olarak kitap okuma aktivitesine ayrılan süre ise yaklaşık 7 dakika.

Türkiyede 1 kişi yılda kaç kitap okuyor?

Bu çalışmaya gösteriyorki, Türkiye kişi başına yılda 7,2 kitap okuyor. Günde kitap okuma aktivitesine ayrılan süre ise sadece 7 dakika.

Related Post

Karın altı ağrısıKarın altı ağrısı

Alt karın ağrısı, göbek deliği ile kasıklar arasındaki bölgenin rahatsızlığıdır. Kadınlarda görülen pelvik ağrı sıklıkla adet sancıları, yumurtlama ve besin intoleransına bağlı gelişir. Ancak daha ciddi sağlık sorunları nedeniylede olabilir.