Şekersiz portakal reçeli yapımı

Bir tencereye rondodan geçirdiğiniz karışımı, portakal içlerini ve portakal suyunu koyarak, 20 dakika kadar kaynatın. Dilerseniz içerisine aroma katması adına tarçın ve vanilya da ilave edebilirsiniz. Altını kapadıktan sonra kavanozlara doldurun. Gönül rahatlığıyla yiyin, afiyet olsun.

Şekersiz portakal marmelatı nasıl yapılır?

Portakal severlere tupturuncu marmalet, rafine şekersiz ve çok lezzetli portakallar sirkeli suda bekletilir. Yıkanır. Acısının çıkması için: Portakallar 5-6 yerinden rende ile rendelenir 8-10 saat suda bekletilir. Arada suyu değiştirilir. 8-10 saat sonra portakallar rondoda kabukları ile çekilir.

Portakal reçeli nasıl pişirilir?

Tencereye bolca su ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın. Kaynayan portakal kabuklarının suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Tencerede şeker, 2 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın. Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin.

Portakal reçeline vanilya konur mu?

Portakalın kabuklarını soyacak ile soyun tencereye su koyup kaynatın. Toz şekerden 1 bardak ayırıp portakal kabuklarını iyice ovup acısını çıkarın. Kalan şekeri tarçını karanfili suyu ve çubuk vanilya özünü ocağa koyup kaynatın. Portakal kabuğunu yıkayarak suyunu sıkın ve şerbete ekleyin.

Şekersiz mandalina reçeli nasıl yapılır?

Meyveden Şeker ile birlikte kendi suyunu salan ve acısı giden mandalinaları, şurup karışımı içinde, kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Koyulaşan ve reçel kıvamına gelen şuruba son olarak limon suyunu ekleyin. Pişirme işlemini 10 dakika kadar bu şekilde sürdürdükten sonra reçeli ocaktan alın.

1 kilo portakal reçeline ne kadar şeker konur?

Portakal Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  1. 1 kg portakal.
  2. 2 kg toz şeker.
  3. 4 su bardağı su.
  4. 2 limon tuzu.

Jan 27, 2565 BE

Portakal kabuğu reçeli kaç dakika kaynatılır?

Şerbeti için tencereye toz şeker ve suyu alalım, şeker eriyip kaynayıncaya kadar karıştıralım. 2-3 dakika kaynadıktan sonra portakal kabuklarımızı ilave edelim, bu şekilde 10 dakika kaynamaya bırakalım. En son portakal suyunu ilave edelim ve yaklaşık 20 dakika kadar pişirmeye devam edelim.

Portakalın acısı nasıl alınır?

Kabukların acısını çıkartmak için, kaynayan suda bekletip, soğuk suyla şokluyoruz ve bu işlemi 3 kez tekrarlıyoruz.

Related Post